Komentara: 0
Pregleda: 3614
Foto

Grlo "Tars stars" iz Slovenije pobednik trke "Dužijanca 2017"

31.07.2017. u 12:44h
Izvor: TV Subotica
Završen je još jedan kasački vikend na Hipodromu kraj Somborske kapije, koji se održao u sklopu proslave tradicionalne „Dužijance“. Finalna trka je krenula u sporom ritmu, na čelo je izbilo grlo "Tars stars" koje stečenu prednost do kraja odbranilo od naleta konkurentnih grla i ovogodišnju titulu odnelo put Slovenije.
Grlo "Tars stars" iz Slovenije pobednik trke "Dužijanca 2017"

Prvog trkačkog dana nastupilo je 55 grla u tri trke jednoprega i jednoj trci dvoprega, dok se drugog dana održalo 7 trka, koje su počele nadmetanjem u okviru Memorijala "Albe Tumbas Loketić" a nastavile se trkama „Prijateljski duel Srbija-Slovenija“, „Kinčem Park Budimpešta“, kvalifikacionim i finalnom trkom „Dužijanca 2017“, dok je trka „Hipodrom Ljutomer“ zatvorila bogat program za ljubitelje konjičkog sporta.

Grlo "Tars stars" iz Slovenije pobednik trke "Dužijanca 2017"

Organizatori su pored glavnog programa pripremili i propratni program sa oldtimerima i lipicanerima iz Ergele „Kelebija“, a da je kasački vikend bio uspešan potvrđuje i ogroman broj posetilaca na tribinama Hipodorma.

- Iskreno jako sam zadovoljan jer smo se zaistra trudili i mnogo radili i sada kada sve to dopunimo sa ovolikom posetom, moramo biti zadovoljni. Vreme nas je poslužilo, sa druge strane vremena koja konji postižu u trkama su fenomenalna a i staza nam je perfektna.“ rekao je Miodrag Zagorac, predsednik Konjičkog kluba "Bačka".

Grlo "Tars stars" iz Slovenije pobednik trke "Dužijanca 2017"

Grlo "Tars stars" iz Slovenije pobednik trke "Dužijanca 2017"

Sva pažnja prisutnih bila je usmerena ka finalnoj trci „Dužijanca 2017“ koja je donela mnogo uzbuđenja. Titulu je branilo grlo "Rincope jet" koje je prethodne godine postavilo rekord staze sa vremenom 1:14:09, a veliku konkurenciju imalo je u slovenačkom grlu "Tars stars" sa vozačem Jankom Sagajom, a tu si bila i domaća grla Rite Key, Ironwill, Pablo Jet, Petit Four Spin, Lambert Sas i Quick Viervil. Trka je krenula u sporom ritmu, na čelo je izbilo grlo "Tars stars" koje stečenu prednost do kraja odbranilo od naleta konkurentnih grla i ovogodišnju titulu odnelo put Slovenije.

- Mislim da ovaj konj sa svojim startom nema konkurenciju ni ovde kod vas ni u Sloveniji. Od starta prvih 200m može da se trka i sa autom, tako da smo se dogovorili da od starta krenemo jako i za nas je važno da vozimo brzo, jer onda ne trebaš da zavisiš od drugih već ćeš doći do samog kraja i pobediti što smo mi i učinili. - izjavio je Janko Sagaj, vozač pobedničkog grla

Grlo "Tars stars" iz Slovenije pobednik trke "Dužijanca 2017"

Rezultati 2. dana

- Prvi dan
- Trke Memorijal "Albe Tumbas Loketić", „Kinčem Park Budimpešta“, kvalifikaciona i finalna trka „Dužijanca 2017“, „Hipodrom Ljutomer“
- Prijateljski duel Srbija-Slovenija

Izvor: TV Subotica

Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka

Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka Konjičke trke "Dužijanca 2017" - glavna trka
Pogledaj ostale fotografije

Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo

Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo Konjičke trke "Dužijanca 2017" - drugi dan, prvi deo
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3614

Povezane vesti

Povezane teme

hipodrom

subotički hipodrom

dužijanca 2017

konjička trka dužijanca

miodrag zagorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.