• Pregleda: 2707

Tradicionalna akcija davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

Tradicionalna akcija davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

Crveni krst Subotica, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i transfuziološkom službom Opšte bolnice Subotica, organizovaće tradicionalnu akciju davanja krvi pod nazivom "Humani Božić". Akcija će se održati sutra, 16. decembra, u periodu od 8 do 11 časova, u prostorijama Crvenog krsta.

Iz Crvenog krsta pozivaju sve ljude dobre volje da daju krv.

- To je višestruko značajno, kako za davaoce, tako i za one kojima je krv potrebna, a efekat je veliki i za pojedinca i za društvo. Za pojednca zato što će biti zdraviji davanjem krvi tri do četiri puta u toku jedne godine, a za drušvo zbog toga što će moći da zbrine one kojima je krv najpotrebnija i one koji iz bilo kog razloga imaju potrebu tom dragocenom tečnošću - rekao je Zoran Milovanović, stručni saradnik Crveni krst Subotica.

Tokom akcije, za sve zainteresovane sugrađane biće organizovano merenje faktora rizika, a za najmlađe će biti obezbeđeni prigodni pokloni.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
kec Odgovori
Dosetio se neko ove nakaradne kovanice , za pozitivnu akciju . Okrenite malo škripavu ploču . Na drugoj strani je može biti numera ‚ " Nikoljdanska humanitarna akcija " ? Predložio bih ja i za vaskrs jednu kovanicu...ali...strah me administratora !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.