Komentara: 1
Pregleda: 3454

Tradicionalna akcija davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

15.12.2017. u 15:05h
Izvor: RTV Yueco
Tradicionalna akcija davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

Crveni krst Subotica, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i transfuziološkom službom Opšte bolnice Subotica, organizovaće tradicionalnu akciju davanja krvi pod nazivom "Humani Božić". Akcija će se održati sutra, 16. decembra, u periodu od 8 do 11 časova, u prostorijama Crvenog krsta.

Iz Crvenog krsta pozivaju sve ljude dobre volje da daju krv.

- To je višestruko značajno, kako za davaoce, tako i za one kojima je krv potrebna, a efekat je veliki i za pojedinca i za društvo. Za pojednca zato što će biti zdraviji davanjem krvi tri do četiri puta u toku jedne godine, a za drušvo zbog toga što će moći da zbrine one kojima je krv najpotrebnija i one koji iz bilo kog razloga imaju potrebu tom dragocenom tečnošću - rekao je Zoran Milovanović, stručni saradnik Crveni krst Subotica.

Tokom akcije, za sve zainteresovane sugrađane biće organizovano merenje faktora rizika, a za najmlađe će biti obezbeđeni prigodni pokloni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3454
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

zavod za javno zdravlje

transfuziologija opšta bolnica

humani božić

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.