Komentara: 11
Pregleda: 7928

Tornado protutnjao Rumunijom - fudbalerke se plasirale u UEFA Ligu šampiona

13.08.2013. u 20:48h
Izvor: Subotica.com
Derbi trećeg kola druge kvalifikacione grupe UEFA lige šampiona za žene, koji je ujedno trebao biti i odlučujući za prolaz među 32 najbolje ekipe u Evropi trebao je i biti mnogo neizvesniji nego što je na kraju ispalo. Konačan rezultat bio je 8:3 što je automatski značilo plasman ŽFK "Spartak" u nastavak najelitnijeg ženskog fudbalskog takmičenja.
Tornado protutnjao Rumunijom - fudbalerke se plasirale u UEFA Ligu šampiona

ŽFK "Spartak" igrao je danas odlučujuću utakmicu protiv domaćeg Kluža, a posle 90 minuta borbe Subotičanke su sa velikim osmehom napustile glavni teren veletne Kluž arene i radovale se novom velikom uspehu na evropskoj sceni - ulasku među 32 najbolje ekipe u Evropi.

Najavljivali su iz stručnog štaba Subotičanki veliku borbu uz maksimalno poštovanje protivnika, svih njihovih kvaliteta, prednosti domaćeg terena i iskustvo sa kojim su protivnice ulazile u ovaj duel, a sa druge strane od šampionki Srbije očekivala se maksimalna koncentracija i borbenost do konačnog cilja - plasmana u narednu fazu Lige šampiona za žene.

Tornado protutnjao Rumunijom - fudbalerke se plasirale u UEFA Ligu šampiona

Poslednje instrukcije pred meč (foto ŽFK "Spartak")

Očekivala se neizvesnost, bespoštedna borba, ali na terenu je, makar što se tiče rezultata, ŽFK "Spartak" demonstrirao svoje fudbalsko znanje, sportski motiv i želju za uspehom i pretočio u golove i konačan trijumf.

Šok za domaće već u prvom minutu

Da je željeni rezultat na vidiku moglo je da se nasluti već u prvom minutu kada je Jelena Čubrilo na šok svih prisutnih dovela Subotičanke u prednost od 1:0. Na drugi pogodak čekalo se petnestak minuta kada je Meffometou povećala prednost na 2:0. U centar pažnje ponovo se vraća Čubrilo za 3:0, dok je drugi deo prvog poluvremena pripao Mileni Nikolić koja je sa dva pogotka u kratkom vremenskom roku postavila neverovatnih 5:0 (za 33 minuta igre) za Subotičanke.

Da bi se ipak evidentiralo da na terenu postoji i druga ekipa, par minuta pre kraja prvog poluvremena domaće igračice su postigle pogodak, ne iz igre već iz dosuđenog penala koji je u '43 minutu skrivila Tijana Krstić. Na poluvremenu rezultat je bio 5:1.

Drugo poluvreme počelo angažovanijom igrom domaćih...

Drugo poluvreme igračice rumunskog šampiona Kluža počele su dosta angažovanije uvidevši da je pred njima dalek put do nekog povoljnog rezultata za njih. U prvih 10 minuta nastavka dlanove je zagrejala i golmanka Ivanov pošto je morala da interveniše na par relativno ozbiljnih pokušaja domaćih da malo promene statistiku u njihovu korist. Nakon nekoliko pretnji u '59 minutu došla je i uspešna realizacija za smanjenje deficita na 5:2.

Posle dva vezana pogotka u mreži Subotičanki ponovo se izgubila neizvesnost nakon što je za samo dva minuta Spartak "poništio" njihov dvadesetominutni trud i od '67 minuta na semaforu je pisalo 7:2 za Spartak!

Rumunke su u '81 minutu još malo ublažile poraz i tada je pisalo 7:3. U poslednjim trenutcima meča četvrtim golom Milene Nikolić na utakmici postavljen je konačan rezultat 8:3.

Tornado protutnjao Rumunijom - fudbalerke se plasirale u UEFA Ligu šampiona

Domaće igračice su igrale dosta agresivnije u prvom delu meča i napravile znatno više faulova, ali to im nije donelo željeni rezultat. U nastavku Subotičanke su pojačale svoju agresivnost kako bi odbile napade Rumunki što je pred sam kraj utakmice rezultiralo sa jednim žutim kartonom koji je dobila Adamov.

Subotičanke su nagrađene za hrabru igru i aposolutnu dominaciju prolaskom među 32 najbolje ekipe u Evropi. Imale su više pokušaja u okvir gola, u brojkama na 13 pokušaja bilo je čak 8 kapitulacija protivničkog golmana. Sva ostala statistika je ustvari sada nebitna, gleda se konačni rezultat, a on je zaista impresivan - 8:3!

Da se zabeleži i to da je vreme u Klužu bilo sunčano i toplo, sa temperaturom od 31 stepen.

Ekspedicija ŽFK "Spartak" već sutra kreće za Suboticu, a njihov povratak očekuje se u kasnijim večernjim časovima.

Tornado protutnjao Rumunijom - fudbalerke se plasirale u UEFA Ligu šampiona

Bravo "golubice", vi ste ponos ovog grada i Srbije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 7928

Povezane vesti

Povezane teme

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.