Komentara: 0
Pregleda: 8213

Tornado odneo život dečaka

09.06.2009. u 19:42h
Izvor: Press Online
<p>Devetogodi&scaron;nji N. G. iz Čantavira nadomak Subotice, koji je bio srčani bolesnik, preminuo tokom oluje, pretpostavlja se od straha. Jak vetar je samo za pet minuta napravio haos u mestu.</p>
Tornado odneo život dečaka

Strahovito nevreme kakvo se ne pamti u Čantaviru, naselju dvadesetak kilometara južno od Subotice, odnelo je preksinoć život devetogodišnjeg dečaka. Preminuli dečak N. G., učenik trećeg razreda, bio je težak srčani bolesnik i tokom oluje njegovo srce je prestalo da kuca.

Lekarska ekipa nije mogla da mu spase život. Ne znamo da li to možemo da povežemo sa nevremenom ili ne, ali dogodilo se baš u vreme kada je ulicama Čantavira vladao neviđen haos - navodi odbornik subotičke skupštine, Čantavirac Arpad Zaboš.

Predsednik subotičke skupštine Jene Maglai posetio je juče Čantavir. U saopštenju koje je potom izdao navodi se da je dečak preminuo zbog usplahirenosti izazvane nevremenom, a da se OŠ „Hunjadi Janoš„ obavezala da pruži potrebnu pomoć porodici preminulog dečaka. U ime lokalne samouprave Jene Maglai je uputio iskrena saosećanja porodici preminulog.

U nevremenu je nekoliko osoba lakše povređeno, žitelje je zahvatila panika, a više od 500 domaćinstava je manje ili više oštećeno. Vetar levkastog oblika nosio je sve pred sobom i u vazduh bacao krovove kuća, zgrada, kidao žice od struje i telefonije, iz korena čupao stogodišnja stabla. Za samo pet minuta koliko je trajao vetar, kakav meštani nikada nisu videli, pričinjena je ogromna materijalna šteta, zasad još nema procena kolika.

Izvor: Press Online
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8213
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.