Komentara: 6
Pregleda: 4889

Toplana sutra počinje sa toplim probama

19.10.2018. u 16:36h > 17:31
Izvor: Subotica.com
U skladu sa prognoziranim vremenskim prilikama, JKP „Subotička toplana“ će sutra u večernjim satima početi sa toplim probama sistema.
Toplana sutra počinje sa toplim probama

Hladne probe završene su bez nekih većih problema, primećena su samo manja curenja u sistemu daljinskog grejanja, a sutra od 18 časova “Toplana” će početi sa toplim probama. Kako se radi o pokretanju sistema iz hladnog stanja, neće na svim potrošačkim područjima istovremeno početi isporuka toplotne energije. Stabilizacija režima rada sistema daljinskog grejanja očekuje se u nedelju.

- JKP “Subotička toplana” greje preko 700 hiljada kvadratnih metara. Potrebno je da nekoliko puta topla voda prođe kroz ceo taj sistem, primarni i sekundarni, tako da očekujemo da će građani već u nedelju u jutarnjim satima osetiti toplije radijatore u svojim stanovima i kućama - kaže Dervo Ahmetović, direktor JKP “Subotička toplana”.

Toplana sutra počinje sa toplim probama

U skladu sa vremenskim prilikama, odnosno od ponedeljka, “Toplana” će u kontinuitetu preći u režim redovne proizvodnje i isporuke toplotne energije. Iz ovog preduzeća poručuju da će se i dalje pratiti vremenski uslovi, te da bi usled temperatura iznad 14 stepeni koje traju dva do tri sata moglo da dođe do prekida u snabdevanju toplotnom energijom. Ipak, u ovom preduzeću ističu da takvi prekidi predstavljaju veliki trošak, te da se nadaju da će isporuka toplotne energije biti u kontinuitetu.

- Apelujem na građane da svi oni, koji nemaju potrebu za toplim radijatorima u stanu koriste svoje ventile na radijatorima i malo smanje dotok tople vode, i na taj način smanje potrošnju - savetuje Ahmetović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4889
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

daljinsko grejanje

dervo ahmetović

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.