• Pregleda: 4382

Toplana sutra počinje sa toplim probama

U skladu sa prognoziranim vremenskim prilikama, JKP „Subotička toplana“ će sutra u večernjim satima početi sa toplim probama sistema.
Toplana sutra počinje sa toplim probama

Hladne probe završene su bez nekih većih problema, primećena su samo manja curenja u sistemu daljinskog grejanja, a sutra od 18 časova “Toplana” će početi sa toplim probama. Kako se radi o pokretanju sistema iz hladnog stanja, neće na svim potrošačkim područjima istovremeno početi isporuka toplotne energije. Stabilizacija režima rada sistema daljinskog grejanja očekuje se u nedelju.

- JKP “Subotička toplana” greje preko 700 hiljada kvadratnih metara. Potrebno je da nekoliko puta topla voda prođe kroz ceo taj sistem, primarni i sekundarni, tako da očekujemo da će građani već u nedelju u jutarnjim satima osetiti toplije radijatore u svojim stanovima i kućama - kaže Dervo Ahmetović, direktor JKP “Subotička toplana”.

U skladu sa vremenskim prilikama, odnosno od ponedeljka, “Toplana” će u kontinuitetu preći u režim redovne proizvodnje i isporuke toplotne energije. Iz ovog preduzeća poručuju da će se i dalje pratiti vremenski uslovi, te da bi usled temperatura iznad 14 stepeni koje traju dva do tri sata moglo da dođe do prekida u snabdevanju toplotnom energijom. Ipak, u ovom preduzeću ističu da takvi prekidi predstavljaju veliki trošak, te da se nadaju da će isporuka toplotne energije biti u kontinuitetu.

- Apelujem na građane da svi oni, koji nemaju potrebu za toplim radijatorima u stanu koriste svoje ventile na radijatorima i malo smanje dotok tople vode, i na taj način smanje potrošnju - savetuje Ahmetović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Subotica Odgovori
Samo da ne bude neprijatnih iznenadjenja: kvarova, povećanja cena, nerealnih računa jer celo leto plaćamo fiksni deo.
Marko
Da,zaposlene u toplani u letnjem periodu treba poslati na neplaceno odsustvo.
Kukuriku Odgovori
Ako se probama ustanovi neka ozbiljnija nepravilnost imate svega nekoliko dana da istu otklonite u suprotnom cemo se smrzavati od ponedeljka. Probe se rade ranije kako bi vam ostalo vise vremena da reagujete. Nastavite li ovako broj korisnika ce vam se umanjiti jos vise zato pamet u glavu i postovanje prema korisnicima usluga.
Joca Odgovori
Hihi oseticemo da su radijatori hladniji nego juce
s prozivke Odgovori
sva sreća, pa grejna sezona počinje 15. oktobra, a sad POČINJU toplotne probe! stoka jedna, što nisu radili probe kako doliči PRE redovnog rada?
Mika Odgovori
Najskuplje grejanje u Srbiji koje se placa cele godine. Da li neko zna da li jos neki grad placa ovoliko i ovako?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.