Komentara: 9
Pregleda: 3000

"Toplana" nastavlja da greje i nakon završetka sezone

14.04.2021. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
Iako bi grejna sezona zvanično trebalo da se završi sutra, JKP "Subotička toplana" nastaviće da isporučuje toplotnu energiju svojim korisnicima najkasnije do 30. aprila, ukoliko spoljnja temperatura u večernjim časovima bude iznosila 12 ili manje stepeni.
"Toplana" nastavlja da greje i nakon završetka sezone

Gradskom Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, propisano je da grejna sezona zvanično traje do 15. aprila, ali je "Toplana" dužna da toplotnu energiju isporučuje svojim korisnicima i nakon tog datuma, ukoliko prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda spoljna temperatura tri dana uzastopno u 21 čas iznosi 12 ili manje stepeni.

- U tom režimu rada bićemo sve do 1. maja, nakon čega moramo da krenemo u proces remonta. To znači da tada moramo da prekinemo grejnu sezonu i započnemo remont za narednu 2021/2022. sezonu. Kada otvorimo kotlove, ni sami ne znamo šta ćemo zateći u njima i zbog toga je važno da na vreme krenemo sa remontom, kako bismo sve nepoznanice otklonili najkasnije do 15. septembra, kada treba da budemo u režimu spremnosti za novu grejnu sezonu - kaže Predrag Bobić, direktor preduzeća.

"Toplana" nastavlja da greje i nakon završetka sezoneGrejna sezona koja se polako privodi kraju počela je 12. oktobra prošle godine, a kako naš sagovornik ističe, protekla je bez većih problema i žalbi građana.

- Nismo imali nikakvih ispada iz sistema, a iako još čekamo zvaničan izveštaj za celu grejnu sezonu, mogu da kažem da smo imali rekordno mali broj pritužbi i žalbi građana. Uglavnom su to bile žalbe na curenje na radijatorima ili na ambijentalnu temperaturu zbog vazduširanja i slično, ali nijedan krupniji problem nismo imali ove sezone, osim jednog dana na početku, kada "Srbija gas" nije isporučivao gas na teritoriji cele Vojvodine - ističe Bobić.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do kraja ove nedelje najviša dnevna temperatura neće prelaziti 13 stepeni, dok će najniža iznositi 0 stepeni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 3000
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

grejanje

gradska toplana

predrag bobić

daljinsko grejanje

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.