Komentara: 0
Pregleda: 3446

Tomislav Brkić iz BiH osvajač XIII teniskog fjučersa

23.08.2016. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
U nedelju je završeno trinaesto izdanje profesionalnog fjučers turnira koji je odigran na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi. Pehar je podigao Tomislav Brkić, teniser iz BiH savladavši Ljubomir Čelebića iz Crne Gore.
Tomislav Brkić iz BiH osvajač XIII teniskog fjučersa

Glavni deo turnira je odigran od 16. do 21. avgusta.  U kvalifikacijama se našlo 96 tenisera, a na turniru se takmičilo ukupno 120 takmičara iz čak 46 država iz celog sveta. Prvi nosilac je bio Tomislav Brkić (368 igrač sveta)- Turnir je otvorio Nikola Šperi, legenda TK "Spartak".

U finalnom meču Brkić je imao bolji početak, poveo je sa 3:1 ali uporni Ćelebić se nije predavao, međutim i pored velike borbe Brkić ipak prvi set privodi u svoju korist.

Energiju povratnika koju je Čelebić pokazao u prvom setu nije se nastavila u drugom a to je Brkić vešto koristio. Kako je vreme odmicalo Čelebić je sve više grešio, omogućivši tako svom protivniku da mirnije privede meč kraju. Iskustvo, koncentracija i smirenost u prelomnim momentima Brkiću su doneli i pobedu u drugom setu, ujedno i osvajanje trofeja najboljeg.

Tomislav Brkić - Ljubomir Čelebić 2:0 (6:4, 6:2)

Turnir je igran za nagradni for od 10 hiljada dolara, a organizovao ga je Tenis klub "Spartak" uz podršku Teniskog saveza Srbije i lokalne samouprave.

Po osvajanju titule Brkić je bio zadovoljan jer je kako kaže došao je do kraja u izuzetnoj konkurenciji, ističući da je najveći izazov na turniru imao u polufinalu protiv trećeg nosioca koji je rešio u tri seta. Kao prvi nosilac turnira Brkić je i opravdao svoj rang, te je u Subotici došao do svoje jubilarne desete titule u profesionalnoj karijeri.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3446

Povezana vest

Povezane teme

teniski turnir Subotica

teniski turnir

tenis klub spartak

teniski fjučers

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.