• Pregleda: 3009

Tomislav Brkić iz BiH osvajač XIII teniskog fjučersa

U nedelju je završeno trinaesto izdanje profesionalnog fjučers turnira koji je odigran na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi. Pehar je podigao Tomislav Brkić, teniser iz BiH savladavši Ljubomir Čelebića iz Crne Gore.
Foto: RTV Yueco
Tomislav Brkić iz BiH osvajač XIII teniskog fjučersa

Glavni deo turnira je odigran od 16. do 21. avgusta.  U kvalifikacijama se našlo 96 tenisera, a na turniru se takmičilo ukupno 120 takmičara iz čak 46 država iz celog sveta. Prvi nosilac je bio Tomislav Brkić (368 igrač sveta)- Turnir je otvorio Nikola Šperi, legenda TK "Spartak".

U finalnom meču Brkić je imao bolji početak, poveo je sa 3:1 ali uporni Ćelebić se nije predavao, međutim i pored velike borbe Brkić ipak prvi set privodi u svoju korist.

Energiju povratnika koju je Čelebić pokazao u prvom setu nije se nastavila u drugom a to je Brkić vešto koristio. Kako je vreme odmicalo Čelebić je sve više grešio, omogućivši tako svom protivniku da mirnije privede meč kraju. Iskustvo, koncentracija i smirenost u prelomnim momentima Brkiću su doneli i pobedu u drugom setu, ujedno i osvajanje trofeja najboljeg.

Tomislav Brkić - Ljubomir Čelebić 2:0 (6:4, 6:2)

Turnir je igran za nagradni for od 10 hiljada dolara, a organizovao ga je Tenis klub "Spartak" uz podršku Teniskog saveza Srbije i lokalne samouprave.

Po osvajanju titule Brkić je bio zadovoljan jer je kako kaže došao je do kraja u izuzetnoj konkurenciji, ističući da je najveći izazov na turniru imao u polufinalu protiv trećeg nosioca koji je rešio u tri seta. Kao prvi nosilac turnira Brkić je i opravdao svoj rang, te je u Subotici došao do svoje jubilarne desete titule u profesionalnoj karijeri.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.