Komentara: 31
Pregleda: 6313
Foto

Tokom dana vraćanje na šine cisterne sa propilenom, situacija pod kontrolom

24.01.2023. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Zbog jutrošnjeg akcidenta na pruzi iza Tehničke škole "Ivan Sarić", održana je sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, a komandant Stevan Bakić je izjavio da je situacija pod kontrolom i da bezbednost građana nije ugrožena. On je najavio da će tokom dana stići šinska dizalica koja će vratiti na točkove nagnutu cisternu sa propilenom.
Tokom dana vraćanje na šine cisterne sa propilenom, situacija pod kontrolom

Od 23 vagon - cisterne na mestu iskliznuća nalaze se još tri.

-  Sadržaj u cisternama je propilen, izuzetno zapaljiva materija, ali bezbednost građana Subotice nijednog momenta nije dovedena u pitanje. Na mestu akcidenta su još 3 cistene, jedna je nagnuta pod uglom od 45 stepeni i dve koje održavaju njenu stabilnost. Nema oštećenja cisterni, svi ventili su ispravni i nema curenja. Tokom dana do večernjih sati se očekuje pristizanje šinske dizalice koja će da vrati nagnutnu cisternu na točkove - objašnjava komantadnt Štaba za vanredne situacije Stevan BakićNa sednici Štaba doneta je naredba da se kada dođe do vraćanja nagnute cisterne, odnosno sat vremena pre izvođenja operacije, sprovede evakuacija tog dela u prečniku od 200 m. U pitanju su banke, ustanove i Tehnička škola "Ivan Sarić". Ova odluka je doneta jer ne želimo da bilo čija bezbednost bude ugrožena.Tokom dana vraćanje na šine cisterne sa propilenom, situacija pod kontrolomBakić je potvrdio da je do iskliznuća cisterni sa šina došlo jutros oko 1:30h, a da je slučaj prijavljen pet minuta kasnije svim nadležnim službama koje su odmah izašle na lice mesta.

Tokom dana vraćanje na šine cisterne sa propilenom, situacija pod kontrolom

Izvor: Subotica.com
Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 6313

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

štab za vanredne situacije

stevan bakić

gradski štab za vanredne situacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.