Komentara: 22
Pregleda: 4479
Foto

Ispravljena i poslednja cisterna, nastavlja se akcija odvoženjem vagona

26.01.2023. u 09:25h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Poslednja cisterna koja je iskliznula prekjuče iz šina u centru Subotice ispravljena je u popodnevnim časovima i vraćena na prugu. Tokom jučerašnjeg dana ispravljene su i druge dve cisterne koje su iskliznule iz šina, tako da je operacija ispravljanja cisterni završena.
Ispravljena i poslednja cisterna, nastavlja se akcija odvoženjem vagona

U operaciji je učestvovala specijalna dizalica nosivosti od 125 tona.

Cisterne su neoštećene, potvrđeno je RTS-u iz gradskog Štaba za vanredne situacije. Gas nije curio i nije bilo opasnosti po životnu sredinu. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da je sve prošlo u najboljem redu.

Za vreme trajanja operacije, od 14.30 do 17.30 evakuisani su stanovnici u krugu od 200 metara od mesta incidenta, a policija je blokirala saobraćaj u nekoliko obližnjih ulica.

Ispravljena i poslednja cisterna, nastavlja se akcija odvoženjem vagona

Ispravljena i poslednja cisterna, nastavlja se akcija odvoženjem vagonaIz predostrožnosti je dežuralo 20 vatrogasaca sa 10 vozila iz subotičkog vatrogasnog bataljona.

Učenici obližnje Tehničke srednje škole "Ivan Sarić" danas su nastavu pratili onlajn.

Nenad Stanisavljević iz Infrastruktura železnice Srbije rekao je kasnije popodne za RTS da ekipe posle ispravljanja cisterne, što je najkomplikovanija operacija, to veče više ništa neće raditi, a danas se nastavlja sa popravkom koloseka i odvoženjem cisterne.

Ispravljena i poslednja cisterna, nastavlja se akcija odvoženjem vagonaPodsetimo, prekjuče u ranim jutarnjim časovima iskliznule su tri vagon-cisterne sa propilenom u blizini železničke stanice u centru Subotice.

Kako je izgledala akcija tokom jučerašnjeg dana pogledajte u kratkom video zapisu, ali i brojnim fotografijama sa lica mesta.

Izvor: Subotica.com / RTS

Podizanje iskliznule cisterne

Podizanje iskliznule cisterne Podizanje iskliznule cisterne Podizanje iskliznule cisterne Podizanje iskliznule cisterne Podizanje iskliznule cisterne Podizanje iskliznule cisterne Podizanje iskliznule cisterne Podizanje iskliznule cisterne
Pogledaj ostale fotografije

Iskliznula cisterna

Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna Iskliznula cisterna
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 4479

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.