• Pregleda: 2838

Težak poraz košarkašica Spartaka na domaćem terenu

Loš dan za košarkašice Spartaka koje su pred domaćom publikom zabeležile prvi poraz u prvenstvu, u meču u kojem su postigle tek 34 poena, uz katastrofalan šut iz igre.
Foto: Ilustracija
Težak poraz košarkašica Spartaka na domaćem terenu

Ekipa Blagoja Ivića posle de sigurne pobede na startu sezone upisale su juče prvi prvenstveni poraz i to kakav, sa 19 razlike, u meču u kojem su postigle tek 34 poena, dok su gošće jedva prešle 50 za četrdeset minuta igre.

Kraljevčanke su odlično otvorile meč i sa serijom 10:0 potpuno iznenadile "golubice". Sredinom druge četvrtine na semaforu je stajalo 9:24 za gošće i to je bila prednost koju nisu ispuštale do kraja meča.

Spartak - Kraljevo 34:53 (7:15, 11:18, 10:11, 6:9)

Broj koševa koje su postigle domaće deluje prilično nestvarno, ali uzimajući u obzir statistiku, odnosno činjenicu da su plavo-bele imale samo 16% šut iz igre (7/43), odnosno 5/29 za dva poena i 2/14 za tri, ništa drugo se nije ni moglo očekivati. Najpreciznije su Subotičanke bile sa linije slobodnih bacanja preko koje su postigli više od 50% svojih poena (18/20).

Izuzetna nepreciznost domaće ekipe srećom pratile su i gošće koje su jedva prebacile 50 poena, a takođe sa izuzetno lošim procentima šuta.

Kod "golubica" ponovo je najuspešnija bila Orozović sa 16 poena (8sk), Vidović je za 25 minuta igre postigla samo 3 poena, dok je Pavlov stala na 7. Sa drueg strane Kralječanke su imale tri raspoložene igračice koje su zajedno postigle 38 od 53 poena svoje ekipe.

U narednom kolu Spartak ponovo dočekuje, ovaj put beogradski "Partizan 1953", aktuelnog lidera Prve lige Srbije sa maksimalnim učinkom 3/3. Spartak posle nepotpunog trećeg kola zauzima poziciju broj 3.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.