Komentara: 6
Pregleda: 3909

Testiraj se na HIV

19.03.2012. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Testiraj se na HIV

Na Trgu je održana akcija deljenja propagadnog materijala u cilju podizanja svesti kod Subotičana o HIV infekciji. Akciju je oranizovao Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja, organizacija Stav plus, kao i mnoge drugih partnerske organizacije. Cilj je i da se građani upoznaju sa novom strategijom koja podrazumeva mnogo detaljniji rad sa osobama koje žive sa HIV-om, kao i podizanje svesti kod mladih o ovoj bolesti. Iz tog razloga propagandni materijal delili su učenicni srednjih škola, koji su ujedno bili informisani o HIV virusu.

Srednjoškolci koji su delili propagadni materijal i kondome, popričali su sa Subotičanima na temu HIV-a i pružili im nešto od osnovnih informacija, onoliko koliko su oni upoznati sa ovom infekcijom.

Iako je u Studentskom domu tokom pre podneva bili besplatno testiranje na HIV, niko se od studenata nije pojavio na testiranju. Kada je reč o Zavodu za javno zdravlje, na današnji dan dvoje ljudi testirano je na HIV, što je uobičajan statistički podatak u Subotici.

Nova strategija borbe protiv HIV-a ubraja sve činioce, počevši od osetljivih grupa, osoba koje žive sa HIV-om, uključenost medija, instuticija, nevladinih organizacija i lokalnih samouprava, a sve u cilju podizanja svesti u vezi sa prevencijom HIV-a, kao i unapređenja života osoba koje žive sa tim virusom.

Testiraj se na HIV

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 3909
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

hiv

dom zdravlja subotica

testiranje na HIV

hiv testiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.