Komentara: 23
Pregleda: 6888

Tesno i neizvesno, ali Mirna ipak ide dalje

23.12.2012. u 10:01h
Sinoć je održano još jedno takmičarsko i elminaciono veče Prvog glasa Srbije u kojem svoje učešće ima i jedna Subotičanka. Mirna je kao i u prethodnim "lajvovima" pobrojala samo simpatije i reči hvale tročlanog žirija i činilo se da po njihovom stručnom sudu Mirna spada u top favorite PGS, ali publika se "nije složila" sa time pa je ponovo pala odluka na stručni žiri. Tesno, ali uspešno Mirna prolazi dalje i (p)ostaje sedma takmičarka finala PGS.
Tesno i neizvesno, ali Mirna ipak ide dalje

Još ranije su mnogi prigovarali na sistem glasanja koji se po principu Evrovizije primenjuje i u takmičenju Prvog glasa Srbije, a glavni razlog je to što često ne prolazi kvalitet već onaj koji ima najveću brojčanu (sms, televoting) podršku pa onda neretko ostaje gorak utisak  pitanje: šta je ustvari ovde suština - glas ili broj?

Mirna je sinoć nastupila kao prva takmičarka u tematskoj večeri posvećenoj najavljenom i nedočekanom smaku sveta. Njen izbor pesme je bio još jedan izazov, ne toliko zbog težine pesme koliko zbog potrebe da se to uradi na pravi način jer njen izbor je bio pesma "Karta za jug" koju izvorno peva upravo Aleksandra Radović, članica žirija, po mnogima najkompetentnija u tročlanom žiriju.

Mirna je zapevala i pored bolesti, koja praktično nije zaobišla nijednog takmičara te večeri, ostavila je odličan utisak kako na Aleksandru tako i na ostale članove žirija, publika je bila oduševljena, ali na razočaranje bukvalno svih SMS glasanje je "podbacilo" i stavilo Mirnu u duel sa sjajnom Smederevljankom Saškom Janković.

Tesno i neizvesno, ali Mirna ipak ide dalje

Rezultati glasanja su saopštavani dramatično, kao i uvek. Navikli smo da Mirna odmah na početku bude prozvana i bez dileme ide dalje, ali sinoć je bilo značajno drugačije, ostale su 3 devojke predivnog glasa, svaka specifična za sebe, Mirna je već tada bila duelista - čekala se druga. Posle velike drame i suženog izbora na Nevenu i Sašku, konkurencija je činilo se nikada veća - po mnogima ko god da ispadne nije zasluženo. Šok i neverica - Mirna i Saška idu u duel, odluku treba da donese stručni žiri.

Odluka gledalaca odnosno SMS glasača je bila da Mirna i Saška zapevaju još jednom i da se onda "presudi", a odluka je bila vrlo teška. Dva odlična ženska vokala, svaka svojstvena na svoj način, žiri još uvek u šoku zbog "nepravde" i teške odluke kome se zahvaliti na učešću.

Tesno i neizvesno, ali Mirna ipak ide dalje

Mirna je zapevala pesmu "Zlatni dan" od Bisere Veletanlić, Saška se odlučila za "One Night Only" od Dženifer Hadson. Nijanse su presudile, po rečima žirija, Mirna kao sedmi takmičar ide dalje.

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 6888

Povezane vesti

Povezane teme

prvi glas srbije

mirna radulović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.