Komentara: 1
Pregleda: 4961

Teretni saobraćaj ka Hrvatskoj i Mađarskoj i dalje usporen

26.01.2017. u 16:51h
Izvor: Subotica.com
Na izlazima iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj teretni saobraćaj se i danas otežano odvija, zbog usporenog rada službi susednih zemalja. Najpogođeniji su i dalje granični prelazi Horgoš, Kelebija i Batrovci.
Teretni saobraćaj ka Hrvatskoj i Mađarskoj i dalje usporen

Kao uzrok usporenog rada pograničnih službi susednih zemalja, najčešće se navodi detaljan pregled kamiona u potrazi za migrantima koji bi mogli biti skriveni u tovarima robe. 

Na izlazu graničnog prelaza Batrovci zadržavanje traje oko 7 časova, a kolona je duga oko 6 kilometara. Da je rad službi sa druge strane granice usporen, vidi se i po statistici koja kaže da je tokom noći ovaj prelaz prešlo oko 100 kamiona manje nego što je to uobičajno slučaj.

Kada je međuzona popunjena vozilima, nije moguće dalje propuštanje kamiona i oni moraju da sačekaju da neki prethodno uđu na susednu teritoriju i tako oslobode malo prostora za sledeće vozilo. To praktično znači da carinska služba Srbije, koja granične formalnosti može da obavi za svega nekoliko minuta, zavisi od brzine kojom rade kolege na drugoj strani granice.

Na graničnom prelazu Šid kolona se od jutros raščistila i zadržavanja nisu duža od 30-ak minuta.

Teretni saobraćaj ka Hrvatskoj i Mađarskoj i dalje usporen

Kolona kamiona na izlazu - GP Horgoš

Na graničnim prelazima prema Mađarskoj, na Horgošu i Kelebiji, i danas ima gužve, jer se kolone stvaraju zbog usporenog rada na mađarskoj strani.

Kolona je na Horgošu duga oko 5 kilometara, a zadržavanje traje oko 5-6 sati. Na ovom prelazu je usled zastoja na Batrovcima teretni saobraćaj jačeg intenziteta nego obično, pošto se deo vozača odlučio da umesto ka Batrovcima krene ka Horgošu.

Gužva se stvorila i na Kelebiji gde je kolona kamiona na izlazu duga 6 kilometara, a čekanje traje oko 4 sata.

Situacija se, kako je bilo i očekivano, raščistila na prelazu Đerdap ka Rumuniji, gde je juče veći broj kamiona čekao i na samoj brani za ulaz u Rumuniju. Danas to više nije slučaj, jer su rumunske pogranične službe uspele tokom noći da obrade i propuste veći broj kamiona koji se nalazio u koloni, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4961
Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz kelebija

granični prelaz

gužve na graničnim prelazima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.