Komentara: 5
Pregleda: 2699
Foto

Terapija glumom u Gerontološkom centru

18.01.2019. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
U Gerontološkom centru, u domu „Dudova šuma“ danas je održana prva radionica radno okupacione terapije "Glumom do smeha".
Terapija glumom u Gerontološkom centru

Radionica je zamišljena kao interaktivan rad sa stanarima gde se kroz vežbe i igru uče glumačke osnove. Tačnije, to su vežbe oslobađanja govora i tela u prostoru. Razne vežbe disanja, govora i pokreta koje čine da se na zanimljiv način uči i uživa u tome.  Kako je planirano, radionica kojuvodi Aleksandra Bašić, diplomirana glumica,  održavaće se  jednom u dve nedelje a prepuna biblioteka i 25 učesnika najbolji su  dokaz kako je ona prihvaćena od strane korisnika.

- Zapošljavanjem visoko stručnog kadra uspeli smo da osmislimo nove radno okupacione terapije. Sada smo uveli glumačke radionice, ne da bi napravili glumačku trupu već da bi to bio jedan novi vid okupaciono zabavne terapije – objašnjava Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. – Verujem da će ovo biti veoma popularna radionica, da će postati tradicionalna, kao i da će se održavati i u drugim gerontološkim klubovima gde bude bilo zainteresovanih da na ovaj način obogate svoje slobodno vreme. Ovo je 23 tehnika koju primenjujemo u okviru radno okupacine terapije – od slikanja na svili, na slami, pravimo šalove, torbe... Želimo da se posvetimo brizi o korisnicima i to je ono što izdvaja ovaj Gerontološki centar od svih drugih koji se bave smeštajem starih lica.

Terapija glumom u Gerontološkom centru

Nizom mera Grad Subotica podržava rad Gerontološkog centra a tako će biti i sa ovim novim programom.

- Grad daje punu podršku Gerontološkom centru, radu gerontoloških klubova i organizovanju svih aktivnosti koje će poboljšati uslove rada i života stanara i članova klubova. Nova radno okupaciona terapija će unaprediti život stanara, odnos između njih i zaposlenih, i to je način kako jedan gerontološki centar treba da radi – ističe Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Terapija glumom u Gerontološkom centru

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje nove radno okupacione terapije "Glumom do smeha" Predstavljanje nove radno okupacione terapije "Glumom do smeha" Predstavljanje nove radno okupacione terapije "Glumom do smeha" Predstavljanje nove radno okupacione terapije "Glumom do smeha" Predstavljanje nove radno okupacione terapije "Glumom do smeha" Predstavljanje nove radno okupacione terapije "Glumom do smeha" Predstavljanje nove radno okupacione terapije "Glumom do smeha" Predstavljanje nove radno okupacione terapije "Glumom do smeha"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2699
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

ilija đukanović

gerontološki klub dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.