• Pregleda: 1962

Terapija glumom u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru, u domu „Dudova šuma“ danas je održana prva radionica radno okupacione terapije "Glumom do smeha".
Terapija glumom u Gerontološkom centru

Radionica je zamišljena kao interaktivan rad sa stanarima gde se kroz vežbe i igru uče glumačke osnove. Tačnije, to su vežbe oslobađanja govora i tela u prostoru. Razne vežbe disanja, govora i pokreta koje čine da se na zanimljiv način uči i uživa u tome.  Kako je planirano, radionica kojuvodi Aleksandra Bašić, diplomirana glumica,  održavaće se  jednom u dve nedelje a prepuna biblioteka i 25 učesnika najbolji su  dokaz kako je ona prihvaćena od strane korisnika.

- Zapošljavanjem visoko stručnog kadra uspeli smo da osmislimo nove radno okupacione terapije. Sada smo uveli glumačke radionice, ne da bi napravili glumačku trupu već da bi to bio jedan novi vid okupaciono zabavne terapije – objašnjava Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. – Verujem da će ovo biti veoma popularna radionica, da će postati tradicionalna, kao i da će se održavati i u drugim gerontološkim klubovima gde bude bilo zainteresovanih da na ovaj način obogate svoje slobodno vreme. Ovo je 23 tehnika koju primenjujemo u okviru radno okupacine terapije – od slikanja na svili, na slami, pravimo šalove, torbe... Želimo da se posvetimo brizi o korisnicima i to je ono što izdvaja ovaj Gerontološki centar od svih drugih koji se bave smeštajem starih lica.

Nizom mera Grad Subotica podržava rad Gerontološkog centra a tako će biti i sa ovim novim programom.

- Grad daje punu podršku Gerontološkom centru, radu gerontoloških klubova i organizovanju svih aktivnosti koje će poboljšati uslove rada i života stanara i članova klubova. Nova radno okupaciona terapija će unaprediti život stanara, odnos između njih i zaposlenih, i to je način kako jedan gerontološki centar treba da radi – ističe Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Uvek u pravu Odgovori
Terapija za građane Srbije koja izgleda uspešno deluje je totalna hipnoza nacije i uspavljivenje. Kad se narod nađe u takvom stanju, zatvorenih očiju i ispruženih ruku ponavlja tiho: "Mi te volimo, mi te volimo". Zna se koga.
vaistinu Odgovori
Šta pravite budale od matorog sveta?
Nenad K. Odgovori
Ooo evo ga strucnjak,pojavio se i on prvi put u novoj godini,dugo je izdrzao da ne prikazuju neke nove gluposti.
mmm
Ako je cilj ove radionice oslobadjanje govora i tela u prostoru i zabava (kao sto se moze videti na fotografijama) - kako mozete da kazete da je glupost?
Marko Odgovori
Jel vama ovo deluje kao vest za objaviti? Ne znam da li grešim
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.