• Pregleda: 2840

Teniski turnir XV "Serbia F4 futures" od 27. avgusta do 2. septembra

Na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi od 27. avgusta do 2. septembra održaće se 15. "Serbia F4 futures" turnir na kojem se očekuje nastup tenisera iz rekordne 41 zemlje iz celog sveta.
Teniski turnir XV "Serbia F4 futures" od 27. avgusta do 2. septembra

Turnir počinje u subotu kvalifikacijama. Nakon vikend mečeva saznaćemo koji će igrači obezbediti učešće u glavnom žrebu i od ponedeljka se ravnopravno boriti za titulu "Serbia F4 futures" turnira.

Osamnaest tenisera po rangu već sada je u glavnom žrebu, a tu će im se pridružiti još 8 kvalifikanata. Nagradni fond turnira, koji se igra pod okriljem Međunarodne teniske federacije (ITF), iznosi 15.000 dolara.

Prvi nosilac je Martin Podzus iz Letonije (563. ITF), a najbolje plasirani igrač iz Srbije je Dejan Katić, kao peti nosilac. Među osamnaest tenisera u glavnom žrebu nalaze se i dva Subotičanina koji nastupaju pod zastavom Hrvatske, braća Matej i Ivan Sabanov. Nastup na glavnom turniru kroz kvalifikacije tražiće Nemanja Subanović i Miloš Vuković.

Srbija je ranije imala 14 fjučersa tokom sezone, a danas ima samo 5 što je svakako povećalo atraktivnost turnira u Subotici, pogotovo za mlade igrače iz regiona.

- Ovaj turnir je neka vrsta odskočne daske mladim igračima, što je i pokazala dosadašnja istorija, gde smo imali prilike da vidim. Interesovanje kao i ranijih godina je izuzetno, ponosni smo na dosada najveći broj država iz kojih igrači potiču, ove godine ih ima čak 41. Pored zemalja sa evropskog kontinenta tu su nam i igrači iz Azije, Afrike, Amerike... - rekao je Milan Vučković, predsednik Tenis kluba "Spartak" - Velika je prilika za nas da gledamo igrače koji vrlo brzo napreduju i koje nešto kasnije viđamo po sve značajnijim turnirima po celom svetu.

Prošlogodišnji pobednik u muškom singlu je Denis Novak koji je igrao pod Austrijskom zastavom, koji je ove godine došao do trećeg kola prestižnog Vimbldona..

Vučković se zahvalio Teniskom savezu Srbije i Gradu Subotici koji su imali značajan udeo u omogućavanju održavanja ovog turnira i pokrivanju visokih troškova koje isti nosi.

- Velika je i značajna pomoć Teniskog saveza Srbije i lokalne samouprave s obzirom da su oni 70% sponzori finansijskog dela, dok mi kao klub ubezbedimo ostalh 30%. Teniskom savezu je to, da kažemo obaveza, ali Grad Subotica poslednje četiri godine pokazuje veliko interesovanje za tenis i to nam mnogo znači. - istakao je Vučković

Mečevi na terenima u Dudovoj šumi će počinjati svaki dan od 9 i trajati do 18 časova. Finale turnira će biti odigrano 2. septembra u 11 časova. Ulaz sve mečeve je besplatan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
B Odgovori
Na takmicenju u Subotici dva suboticanina nastupaju za Hrvatsku, stvarno smo jadni i bedni...
Rob
Koja dvojica??
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.