Komentara: 0
Pregleda: 3357
Foto

Teniski turnir "Palić Open 2015" od 18. do 26. jula na terenima TK "Palić 1878"

16.07.2015. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Tenis kluba "Palić 1878" tokom naredne sedmice na terenima na Paliću održava se tradicionalni, 12. po redu, profesionalni turnir za teniserke "Palić Open 2015", čiji je nagradni fond 10.000 dolara. Mečevi se igraju u singl i dubl konkurenciji, a ulaz na sve mečeve je besplatan.
Teniski turnir "Palić Open 2015" od 18. do 26. jula na terenima TK "Palić 1878"

Turnir počinje u subotu u 10 časova kvalifikacionim mečevima za glavni žreb, a završava se osam dana kasnije, u nedelju 26. jula finalnim mečevima. Već u utorak počinje takmičenje u glavnom žrebu, kada i kreću mečevi prvog kola. Prvih osam takmičarki iz kvalifikacija pridružiće se grupi koju čini još 18 takmičarki koje se već nalaze u glavnom žrebu.

Prvi nosilac je slovakinja Žužana Zlokova, 365. igračica na listi Svetske teniske asocijacije, najbolje plasirana igračica iz Srbije je Marina Kačar koja je 555., dok će se pod sprskom trbojkom u glavnom žrebu takmičiti još i Katarina Adamović, Bojana Marinković, Milana Spremo i Dejana Radanović.

Po rečima Ljubiše Đorđevića, predsednika Organizacionog odbora, ovaj nivo turnira predstavlja početnu tačku i odskočnu dasku za sve mlade igračice koje žele jednog dana za zaigraju u profesionalnom rangu. Đorđević je takođe naglasio da se u organizaciju turnira ulaže velika energija i napor kako bi se obezbedio kako nagradni fond koji tradicionalno iznosi 10.000 dolara, tako i za pokrivanje drugih troškova koji takođe nisu mali.

Održavanje turnira pomogli su lokalna samouprava, pokrajinski sekretarijat za sport, ali i brojni sponzori koji podržavaju turnir i pomažu u afirmaciji tenisa i Palića kao turističke destinacije kroz sportske priredbe.

Da se radi o turniru koji nosi duži staž dobre reputacije potvrđuje i višegodišnje pohvale nacionalnog saveza za organizaciju turnira, za kojeg tvrde da je već duži niz godina među vodećim turnirima u Srbiji, što je po rečima Aleksandra Nenadovića, direktora turnira, velika obaveza kako bi iz godine u godinu ispunili očekivanja i održali stečeni renome.

Svečano otvaranje turnira planirano je za utorak u 19 časova, nakon čega će uslediti zabava za teniserke, njihove pratioce i druge zvanice iz sveta tenisa. Ulaz na sve mečeve kako kvalifikacija tako i glavnog žreba i sve do kraja je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Najava teniskog turnira "Palić open 2015" Najava teniskog turnira "Palić open 2015" Najava teniskog turnira "Palić open 2015" Najava teniskog turnira "Palić open 2015" Najava teniskog turnira "Palić open 2015"
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3357
Povezane teme

palić open

teniski turnir palić

teniski turnir

tenis klub palić

teniski klub palić

međunarodni teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.