• Pregleda: 2061

Teniseri iz Srbije bez trofeja u singlu na 5. memorijalu "Jovan Kukaras"

Singl mečevima u konkurenciji dečaka i devojčica u subotu je završen 16. međunarodni turnir za igrače do 14 godina, ujedno i 5. memorijal "Jovan Kukaras". Spartak je nastupio sa 5 takmičara. Među pobednicima u singlu nema igrača iz Srbije.
Teniseri iz Srbije bez trofeja u singlu na 5. memorijalu "Jovan Kukaras"

Ove godine je bilo prijavljeno preko 110 igrača iz 28 zemalja. Iz TK "Spartak" u glavnom žrebu nastupilo je pet igrača, tri dečaka i dve devojčice.

Prvi nosilac turnira, Stefan Popović iz Srbije, poražen je u finalu od drugog nosioca, ukrajinca Germana Samofalova (4-6, 6-2, 6-2) a kod devojčica Anđela Lopičić poražena je od favorita turnira, poljakinje Rozalije Gruščenske (6-1, 7-5).

Igrači Spartaka Oliver Sabo Rac i Filip Mandović zauzeli su treće, odnosno četvrto mesto kod dečaka, dok su Senka Deletić i Andrea Mrvić, obe iz Srbije, u međusobnom duelu odlučile ko će biti treći reket turnira.

Zanimljivo je istaći da je ukrajinac Samofalov osvojio titulu i u dublu, u paru upravo sa svojim protivnikom u finalu singla, Stefanom Popovićem. U konkurenciji parova devojčica najbolji je bio drugi nosilac, slovačko-mađaski par Danisova / Matko.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.