Komentara: 2
Pregleda: 2151

Tenis: Miloš Vuković popravio plasman na ITF listi

08.06.2019. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Sedamnaestogodišnji teniser Spartaka, Miloš Vuković, nastupio je na teniskom turniru "Gyula open", koji se održao od 27. maja do 2. juna u Mađarskoj. Iako je ispao u prvom kolu glavnog žreba, pre eliminacije pružio je odličnu partiju protiv 4. nosioca, znatno iskusnijeg Čeha, a pre toga u dva meča kvalifikacija.
Tenis: Miloš Vuković popravio plasman na ITF listi

Vuković je nastupom u Đuli, na zemljanoj podlozi, postigao novi veliki uspeh u svojoj profesionalnoj teniskoj karijeri. U prvom meču kvalifikacija Miloš je nakon velike borbe savladao iskusnog mađarskog igrača Balu Petera (7-6, 7-6). Drugi meč je za mladog Subotičanina bio još teži pošto je morao da igra tri seta protiv Beograđanina Petra Pijevčevića. Vuković je gubio set i 1:3 u drugom setu, ali je uspeo da preokrene rezultat i na kraju slavi (3-6, 6-3, 10-2).

U prvom kolu glavnog žreba igrao je protiv 4. nosioca 25-godišnjeg Čeha Pavela Nejedlija, inače 495. igrača na ATP listi i 354. na ITF pro listi. U prvom setu Miloš je teško izlazio na kraj sa iskusnim Čehom i taj set je izgubio 6-1, a u drugom je naš predstavnik igrao bolje, ali je nakon pretrpljenog brejka ipak izgubio i drugi set, 6-3.

Ove godine Vuković je osvajao ITF bodove u Antaliji (dva puta), Prijedoru, Doboju i sad u Đuli, tako da uz bodove od prošle godine trenutno ima 15 i na novoj "ITF Pro" listi biće između 1.300 i 1.400 mesta.

Na turniru je nastupio i Milošev vršnjak Nemanja Subanović, rodom iz Subotice, koji je u prvom kolu kvalifiakcija savladao domaćeg takmičara Daniela Šebenia (6-2, 6-0), da bi u drugom izgubio od Rumuna Georga Botezana (6-2, 6-0).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2151
Povezane teme

tenis klub spartak

miloš vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.