• Pregleda: 1268

Tenis: Međedović najbolji u singlu, Subanović u dublu juniorskog turnira u Subotici

Na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi juče je završen međunarodni ITF turnir za dečake i devojčice do 18 godina - "Otvoreno prvenstvo Subotice". U muškoj konkurenciji najbolji je bio Hamad Međedović iz Novog Pazara, dok je u dublovima titulu u paru sa Krstulovićem (SLO) osvojio Nemanja Subanović, dete Spartaka.
Tenis: Međedović najbolji u singlu, Subanović u dublu juniorskog turnira u Subotici

Turnir se boduje za svetsku rang listu (ITF ranking), a u kvalifikacijama i glavnom žrebu učestvovali su teniseri i teniserke iz Rusije, Kine, Poljske, Mađarske i oko 40 drugih zemalja. Subotica je imala nekoliko svojih predstavnika, a najbolji rezultat postigao je Nemanja Subanović.

Subanović je ispao u prvom kolu od Hermana iz Mađarske, koji je zaustavljen u polufinalu od srpskog predstavnika. Turnir su obeležili slovenački takmičari koji su bili deo svih finala.

Subanović je u igri parova, sa partnerom Tinom Krstulovićem iz Slovenije osvojio prvo mesto. U finalu su savladali poljsko-slovenački par Alan Bojarski / Marko Kovačević rezultatom 6:1, 6:4.

Ova dva igrača pokazala su se kao odličan tandem dobro koristeći Subanovićev odličan servis i Krstulovićevu sigurnu igru na mreži. Dominirali su kroz čitav turnir, a zanimljivo je i da je Krstulović došao do finala, izbacivši Stefana Ivića, još jednu nadu srpskog tenisa, i u singl konkurenciji gde je poražen od perspektivnog Hamada Međedovića iz Novog Pazara, rezultatom 1:2 (2:6, 7:5, 2:6).

- Iza mene je odličan turnir, koji je besprekorno organizovan. Prezadovoljan sam rezultatom, ali spremao sam se za ovo i isplatilo se. Sledi takmičenje u Nišu - kratko je rekao Međedović posle meča.

Interesantno je da je Međedović na turniru postavljen za šestog nosioca, a ima samo 14 godina, dok njegov protivnik u finalu je  tri godine stariji i važio je za 14. nosioca. Međedović je na turniru u Subotici dobio pet mečeva, izgubivši ukupno tri seta.

Što se tiče devojaka, u singlu je pobedila Slovenka Tjasa Klevisar, dok je u parovima najbolji bio mađarsko slovački tandem Luca Janoši / Ester Meri koji je sa 6-3 i 6-2 savadao hrvatsko-slovenački par Matea Boderistanac / Tjasa Klevisar.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.