Komentara: 0
Pregleda: 1784

Tenis: Međedović najbolji u singlu, Subanović u dublu juniorskog turnira u Subotici

22.04.2018. u 12:02h
Izvor: Subotica.com
Na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi juče je završen međunarodni ITF turnir za dečake i devojčice do 18 godina - "Otvoreno prvenstvo Subotice". U muškoj konkurenciji najbolji je bio Hamad Međedović iz Novog Pazara, dok je u dublovima titulu u paru sa Krstulovićem (SLO) osvojio Nemanja Subanović, dete Spartaka.
Tenis: Međedović najbolji u singlu, Subanović u dublu juniorskog turnira u Subotici

Turnir se boduje za svetsku rang listu (ITF ranking), a u kvalifikacijama i glavnom žrebu učestvovali su teniseri i teniserke iz Rusije, Kine, Poljske, Mađarske i oko 40 drugih zemalja. Subotica je imala nekoliko svojih predstavnika, a najbolji rezultat postigao je Nemanja Subanović.

Subanović je ispao u prvom kolu od Hermana iz Mađarske, koji je zaustavljen u polufinalu od srpskog predstavnika. Turnir su obeležili slovenački takmičari koji su bili deo svih finala.

Subanović je u igri parova, sa partnerom Tinom Krstulovićem iz Slovenije osvojio prvo mesto. U finalu su savladali poljsko-slovenački par Alan Bojarski / Marko Kovačević rezultatom 6:1, 6:4.

Tenis: Međedović najbolji u singlu, Subanović u dublu juniorskog turnira u Subotici

Ova dva igrača pokazala su se kao odličan tandem dobro koristeći Subanovićev odličan servis i Krstulovićevu sigurnu igru na mreži. Dominirali su kroz čitav turnir, a zanimljivo je i da je Krstulović došao do finala, izbacivši Stefana Ivića, još jednu nadu srpskog tenisa, i u singl konkurenciji gde je poražen od perspektivnog Hamada Međedovića iz Novog Pazara, rezultatom 1:2 (2:6, 7:5, 2:6).

- Iza mene je odličan turnir, koji je besprekorno organizovan. Prezadovoljan sam rezultatom, ali spremao sam se za ovo i isplatilo se. Sledi takmičenje u Nišu - kratko je rekao Međedović posle meča.

Interesantno je da je Međedović na turniru postavljen za šestog nosioca, a ima samo 14 godina, dok njegov protivnik u finalu je  tri godine stariji i važio je za 14. nosioca. Međedović je na turniru u Subotici dobio pet mečeva, izgubivši ukupno tri seta.

Tenis: Međedović najbolji u singlu, Subanović u dublu juniorskog turnira u Subotici

Što se tiče devojaka, u singlu je pobedila Slovenka Tjasa Klevisar, dok je u parovima najbolji bio mađarsko slovački tandem Luca Janoši / Ester Meri koji je sa 6-3 i 6-2 savadao hrvatsko-slovenački par Matea Boderistanac / Tjasa Klevisar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1784

Povezana vest

Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir

tenis klub spartak

nemanja subanović

tenis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.