Komentara: 4
Pregleda: 1293

Tenis: Lana Virc osvojila Prvenstvo Srbije do 16 godina

30.05.2024. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Prethodne nedelje na terenima Teniskog kluba "Spartak" održano je Prvenstvo Srbije do 16 godina. Pobednički trofej ostaje u Dudovoj šumi pošto je u ženskoj konkurenciji domaća teniserka Lana Virc osvojila prvo mesto.
Tenis: Lana Virc osvojila Prvenstvo Srbije do 16 godina
Foto: Privatna arhiva

Lana je ubedljivom igrom, bez izgubljenog seta, do titule došla nakon pet pobeda od kojih je najznačajnija protiv Anastasije Cvetković u finalu, rezultatom 6:2, 6:1. U polufinalnom meču Virc je bila bolja od Aleksandre Đokić sa 6:3, 6:3. U muškoj konkurenciji šampionski naslov poneo je Marko Šavija iz Crvene zvezde nakon što je u finalu bio bolji od Luke Ćeramilca.

- Konačno jedina titula koju do sada nismo osvojili. Lana je tri puta bila vicešampionka Srbije u siglu i šampionka u dublu ali nam je nedostajao pobednički trofej sa Državnog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji. Posebno je zadovoljstvo osvojiti ga pred sjajnom domaćom publikom koja nam je nebrojeno puta pomogla da dođemo do titule i drago mi je da ih ni ovaj put nismo izneverili - kaže Lanin glavni trener Veselin Rakočević - Ovaj rezultat nam garantuje mesto u reprezentaciji kao i nastup na Pojedinačnom prvenstvu Evrope koje je svojevrsna smotra pojedinačnih kvaliteta najboljih igrača i igračica iz svih evropskih država. Za desetak dana putujemo u Nemačku na turnir za koji imamo specijalnu pozivnicu organizatora zasluženu rezultatima iz prethodne godine. Čestitke za Lanu, njen tim i podršku koju smo dobili sa tribina.

Značajan rezultat napravili su i Spartakovi teniseri Nina Bokan (3. mesto u singlu) i Filipaš Barna  (2. mesto u dublu).

Tenis: Lana Virc osvojila Prvenstvo Srbije do 16 godina

Lana i Nina sa trenerima i predsednikom kluba (Foto: TK "Spartak")

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1293
Povezane teme

Teniski klub Spartak

tenis klub spartak

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.