Komentara: 0
Pregleda: 3906
Foto

Tenis: Juniorke Spartaka osvojile (i) titulu seniorskog ekipnog prvaka Srbije

14.10.2019. u 18:26h
Izvor: Subotica.com
Na terenima teniskog kompleksa u Dudovoj šumi od petka do nedelje održano je ekipno Prvenstvo Srbije za seniorke. Iako je Tenis klub "Spartak" nastupio sa juniorskim sastavom, Subotičanke su prikazale očekivani kvalitet i zasluženo ponele titulu najbolje ekipe u Srbiji, sada i u seniorskoj konkurenciji.
Tenis: Juniorke Spartaka osvojile (i) titulu seniorskog ekipnog prvaka Srbije

Šampionski pehar osvojile su devojke iz TK "Spartak" savladavši u finalu ekipu TK "TAŽ" iz Niša  sa 3:1 (Anđela Jocović - Anđela Petrović 6:3, 6:4, Anđela Vidović - Lola Radivojević 0:6, 2:6, Anđela Skrobonja - Emilija Zdravković 6:0, 7:6(4), Vanja Vidanović - Natalija Nikolić 6:4, 6:0). U prvom kolu domaćin je bio slobodan, polufinali susret bez borbe predala im je beogradska ekipa TK "Haron".

Iako su polufinalni meč u subotu dobile službenim rezultatom, strateg ekipe smatra da bi više voleo da su devojke igrale i izborile finale na terenu.

- Bez obzira što smo u polufinalu bili favoriti i očekivali smo pobedu, taj duel značio bi igračicama da ostanu u takmičarskom ritmu i spremne dočekaju finale. To neigranje verovatno je imali svoje posledice u borbi za titulu. - kaže Ladislav Demeter, trener Spartakove ekipe

Tenis: Juniorke Spartaka osvojile (i) titulu seniorskog ekipnog prvaka Srbije

Ladislav Demeter, Vanja Vidanović (desno)

Među devojkama koje su osvojile titulu u juniorskoj, pa posle i u seniorskoj konkurenciji, bila je 17-godišnja Vanja Vidanović, koja je u finalu, očekivano donela siguran bod svojoj ekipi i time uvećala bodovni saldo za konačni triijumf.

- Protivnicu sam, kao i u našem prethodnom susretu dobila, tada sam bila ubedljivija, ali igranje pred domaćom publikom malo mi je uticalo na tremu pa to danas nije izgledalo tako dobro kako sam želela. Malo sam bila uplašena i stegnuta na početku meča, ali posle sam se opustila i sve je došlo na svoje - kaže mlada Vidanović

Tenis klub "Spartak" posle desetak godina dobio je priliku da organizuje završnicu nacionalnog prvenstva za uzrast seniorki, a dobri rezultati i dosadašnja organizacija najbolja su preporuka i za muški turnir koji je zakazan za predstojeći vikend.

- Organizacija turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji za uzrast seniora nam mnogo znači, pre svega našim igračima, ali i klubu. Mislim da smo dobro radili, Savez nas je nagradio i mislim da samo zaslužili organizaciju ovih turnira. Vratili smo se u Prvu ligu, sa juniorkama, a to su devojke koje su pre dve nedelje osvojile juniorsko prvenstvo, a evo sada su i ponele titulu u uzrastu seniorki. - dodaje Demeter

Tenis: Juniorke Spartaka osvojile (i) titulu seniorskog ekipnog prvaka Srbije

Igračice Spartaka sa trenerima Brankom Antelj i Ladislavom Demeterom

Na završnom turniru muškog seniorskog prvenstva Srbije učestvovaće osam ekipe, ekipe će doći u najjačim sastavima, a domaćin očekuje praznik tenisa na terenima u Dudovoj šumi. Predsednik TK "Spartak" Milan Vučković očekuje da će i muška ekipa igrati finale, gde očekuju Crvenu zvezdu, što je jedan razlog više da ljubitelji tenisa u Subotici za vikend budu na tribinama u Dudovoj šumi.

Izvor: Subotica.com
Ekipno Prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke Ekipno Prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke Ekipno Prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke Ekipno Prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke Ekipno Prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke Ekipno Prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke Ekipno Prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke Ekipno Prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3906

Povezana vest

Povezane teme

Teniski klub Spartak

tenis klub spartak

tenis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.