Komentara: 0
Pregleda: 1440

Tenis: Denis Novak (AUT) pobednik XIII fjučersa

28.08.2017. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
Od 21. do 27. avgusta na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi održan je trinaesti fjučers, na kojem je nagradni fond, po prvi put ove godine, bio 15.000 dolara. U pojedinačnoj konkurenciji pobednik je Denis Novak iz Austrije, dok je u parovima najbolji bio češki par Kopriva / Pospišil.
Tenis: Denis Novak (AUT) pobednik XIII fjučersa

Turnir (Serbia F3 Futures) je počeo kvalifikacijama za glavni žreb, koje su odigrane za vikend, 19. i 20. avgusta, juče je održano finale singlova, dok je u petak okončano takmičenje u parovima. Ove godine po prvi put nastupali su igrači sa svih kontinenata.

U finalu parova sastali su se Vit Kopriva / Jaroslav Pospišil (CZE) i Denis Novak / Tomas Stacberger (AUT). Osvajač trofeja u konkrenciji parova odlučen je posle tri seta, u maratonskom odlučujućem setu koji je završen rezultatom 6-10.

Nedeljno finale donelo je duel jednog od finaliste parova, austrijanca Denisa Novaka (302. na ATP listi), i italijana Đan Marka Moronija (1011. na ATP), koji je dan ranije izbacio drugog finalistu parova, čeha Jaroslava Pospišila, u tri seta. Austrijanac je put do finala pronašao protiv Hrvata Duje Kekeza kojeg je sa savladao sa 2:0 (6-4, 6-4).

Uzbudljivo finale donelo je neizvesnost tokom čitavog meča, koji je otišao u tri seta, ali na kraju je pripao austrijancu Denisu Novaku rezultatom 2:1 (6-3, 6-7, 6-2). Slabije rangirani protivnik dan ranije je imao težak meč za finale, dok je njegov protivnik bio motivisan da ne izgubi dva finala za dva dana, pogotovo što je u meč ušao kao favorit i mnogo bolje plasirani igrač.

Pobednik singlova je odlučen posle nešto više od dva časa igre. Posle prvog seta činilo se da će to biti lak posao za favorizovanog austrijanca, ali u drugom setu italijan je pokazao zube i kroz tajbrejk došao do poravnanja u setovima. Oba igrača su se mnogo potrošila, ali delovalo je da je ipak austrijanac Denis Novak ipak nešto svežiji, a to se i pokazalo u trećem setu koji je dobio u svoju korist sa 6:2.

Osvajač turnira u pojedinačnoj konkurenciji, Denis Novak, rekao je da je zadovoljan svojim nastupom na ovom fjučersu, da su imali odlične uslove za igru, usput osvrnuvši se kratko na svoju igru u finalu ističući da je neizvesnost u drugom setu unela kod njega nervozu, što kako kaže nije karakteristično za njega, ali da je u trećem setu sve to ostavio i za sebe, što mu je pomoglo da rutinski privede meč kraju.

Trofej pobednika XIII fjučersa u Subotici uručio je predsednik TK "Spartak", Milan Vučković, koji se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji turnira i istakao kvalitet ovogodišnjeg fjučersa.

- Posle odluke ITF-a da se novčana nagrada na turnirima ove kategorije podigne sa 10 na 15 hiljada dolara, u Srbiji je od 14 turnira ostalo samo pet, među kojima je i Subotica. Uz pomoć Teniskog saveza Srbije i Grada Subotice uspeli smo da sakupimo ta sredstva, a veća nagrada je privukla i kvalitetnije igrače, što smo svakako mogli da vidimo i u ovom finalu. - rekao je Vučković

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1440
Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir

tenis klub spartak

teniski fjučers

tenis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.