Komentara: 0
Pregleda: 3015
Foto

Tehnička škola "Ivan Sarić" otvorila vrata osmacima

11.04.2024. u 12:23h
Izvor: Subotica.com
Tehnička škola "Ivan Sarić" otvorila je svoja vrata za sve učenike završnog razreda osnovnih škola koji su zainteresovani za neki od smerova u ovoj srednjoj školi. Na raspolaganju su im bili kako profesori tako i učenici MESŠC-a, koji su im predstavili školu i dali sve neophodne informacije o smerovima, učenju, mogućnostima posle završene srednje škole, strpljivo odgovorivši na sva pitanja budućih srednjoškolaca.
Tehnička škola "Ivan Sarić" otvorila vrata osmacima

Za Dan otvorenih vrata u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" prijavio se veliki broj osnovnih škola, ali prezentaciji su prisustvovali i učenici škola koje nisu bile prijavljene. Odziv i zainteresovanost osmaka bila je izuzetno velika. 

 - Još uvek se dvoumim i razmišljam, nemam konačan odgovor na to šta ću upisati. Ova škola je svakako jedna od onih koje razmatram, IT smer - tehničar informacionih tehnologija. Druge opcije o kojima razmišljam su sportska gimnazija, zato što treniram veslanje, kao i grafički dizajner u Politehničkoj školi - kaže Laura Malatinski, učenica osmog razreda OŠ "Miroslav Antić". 

Tehnička škola "Ivan Sarić" otvorila vrata osmacima

Udruženim snagama, učenici i profesori Tehničke škole, te im na najbolji način pomogli da donesu jednu od najvažnijih odluka u životu. 

 - Bilo je interesantno biti učenik ove škole, sve četiri godine imali smo različite aktivnosti a saradnja sa profesorima je odlična, oni na najbolji način prenose znanje učenicima. Zadovoljan sam i kako je škola opremljena, a profesori na najbolji način koriste svu opremu koja im je na raspolaganju - ističe Stefan Jovčić, maturant na smeru tehničar informacionih tehnologija. 

Tehnička škola "Ivan Sarić" otvorila vrata osmacimaTehnička škola broji preko 1.200 učenika raspoređenih u 54 odeljenja, a nastava se odvija na dva nastavna jezika: srpskom i mađarskom. Za ovu godinu planiran je upis 14 novih odeljenja. 

 - Planirano je da upišemo 14 novih odeljenja, na dva nastavna jezika - 8 na srpskom i 6 na mađarskom nastavnom jeziku. Na srpskom nastavnom jeziku u oblasti elektrotehnike planirana su tri odeljenja - tehničar informacionih tehnologija, tehničar telekomunikacionih tehnologija, tehničar mehatronike, u oblasti mašinstvo i obrada metala, bravar zavarivač i inustrijski mehaničar. U području rada "Saobraćaj" biće tri smera - tehničar za logistiku i špediciju, tehničar drumskog saobraćaja i vozač motornih vozila - kaže Tatjana Tot Karakaš iz Tehničke škole "Ivan Sarić".

Tehnička škola "Ivan Sarić" otvorila vrata osmacimaKao i do sada, škola nastavlja sa obrazovanjem učenika po dualnom sistemu, a školske 2024/2025. godine biće upisano 5 takvih odeljenja, 3 na srpskom nastavnom jeziku i 2 na mađarskom. 

 - Po dualnom modelu obrazovanja ove godine učenici mogu upisati smer bravar-zavarivač, industrijski mehaničar i tehničar za logistiku i špediciju na srpskom nastavnom jeziku, odnosno mehaničar motornih vozila i bravar-zavarivač na mađarskom nastavnom jeziku - objašnjava Tot Karakaš.Tehnička škola "Ivan Sarić" otvorila vrata osmacima

Izvor: Subotica.com
Otvorena vrata Tehničke škole "Ivan Sarić" Otvorena vrata Tehničke škole "Ivan Sarić" Otvorena vrata Tehničke škole "Ivan Sarić" Otvorena vrata Tehničke škole "Ivan Sarić" Otvorena vrata Tehničke škole "Ivan Sarić" Otvorena vrata Tehničke škole "Ivan Sarić" Otvorena vrata Tehničke škole "Ivan Sarić" Otvorena vrata Tehničke škole "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3015
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.