Komentara: 5
Pregleda: 5560

Tečni sapun - proizvod učenika Hemijsko-tehnološke škole

23.04.2015. u 16:59h
Izvor: RTV Yueco
Učenici Hemijsko-tehnološke škole u školskim toaletima koriste tečni sapun odličnog kvaliteta, koji su sami proizveli. Zahvaljujući nabavci reaktora, đaci 3. i 4 . razreda na smerovima tehničar za kozmetičku tehnologiju i industijsku farmaceutsku tehnologiju, sprovode ceo proces proizvodnje. Na ovaj način, đaci prave i prve preduzetničke korake, koji će im kasnije pomoći da započnu sopstveni biznis.
Tečni sapun - proizvod učenika Hemijsko-tehnološke škole

Prema rečima učenica Hemijsko-tehnološke škole, iskustvo koje su stekle u  proizvodnji tečnog sapuna im je veoma dragoceno. Pored dopune teorijskih znanja, pratična nastava im je osnažila i preduzetnički potencijal.

Učenici 3. i 4. razreda na časovima tehnologije kozmetičkih proizvoda i tehnologije farmaceutskih proizvoda, sprovode samostalno ceo proces proizvodnje od evidentiranja sirovina na listama zaliha preko tehnološkog procesa do stavljanja proizvoda u promet. Pored stučnog tehnološkog znanja, zahvaljujući nabavci dupikatora, razvijaju i preduzetničke ideje za otpočinjanje sopstvenog biznisa.

U proizvodnji tečnog sapuna, dva kriterijuma su bila odlučujuća: kvalitet i cena. Učenici Hemijsko-tehnološke škole, dobili su proizvod odličnog kvaliteta, koji može da zadovolji sve školske potrebe, po ceni koja je znatno niža u odnosu na onu po kojoj su ranije nabavljali ovaj proizvod.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5560
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

tečni sapun

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.