Komentara: 3
Pregleda: 6839

"Talenat na dar" - Tamaš Kajdoči, uspešan sportista i primeran student

23.09.2018. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
"Talenat na dar" - Tamaš Kajdoči, uspešan sportista i primeran student

Naš sugrađanin, Tamaš Kajdoči, je najuspešniji reprezentativac Srbije u dizanju tegova. Od malih nogu je pokazao veliko interesovanje za sport i tehniku. Pored velikih obaveza na treninzima i takmičenjima Tamaš uspeva da ispuni i svoje studentske obaveze kao student treće godine mehatronike na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici.

Sa dizanjem tegova sam počeo da se bavim u drugom razred osnovne škole, kada me je otac odveo na prvi trening i pokazao šta je to dizanje tegova. Pamtim taj trening, okruženje, društvo i prvi dodir sa tegom. Sve je to presudilo da zavolim ovaj sport i da mu ostanem veran do današnjih dana. Prvih par godina je bilo teško, jer sam bio veoma mlad i nisu me mogli voditi na takmičenja, zbog toga nisam ni imao motivaciju za treninge. Par puta sam hteo i da ostavim dizanje tegova, ali su videli da imam talenat za ovaj sport i nisu mi to dozvolili. Prvi put sam se takmičio 2009. godine i od tada aktivno treniram i takmičim se na svim nivoima bez prestanka.“ - započeo je Tamaš priču o svojim počecima u ovom sportu

"Talenat na dar" - Tamaš Kajdoči, uspešan sportista i primeran student

U porodici Kajdoči se odavno neguje ljubav prema tehnici i inženjerstvu. To je bio i razlog zašto je Tamaš nakon završetka srednje tehničke škole upisao studije mehatronike.

 - Cela porodica ima ljubav prema tehnici. Moj otac i brat su isto završili srednju tehničku školu i posle toga nije bilo pitanje koju školu ću ja izabrati. U srednjoj školi sam se prvi put upoznao sa mehatronikom koja predstavlja sinergetski spoj mašinstva, elektrotehnike i informaciono komunikacionih tehnologija. Na početku nisam bio siguran da li sam izabrao pravi smer, ali kako su godine prolazile sve sam se više upoznavo sa strukom koja mi se jako svidela. Nakon završetka srednje škole nisam želeo da prestanem sa usavršavanjem i bez razmišljanja sam nastavio sa studijama mehatronike u Subotici. - jasan je Kajdoči

"Talenat na dar" - Tamaš Kajdoči, uspešan sportista i primeran student

Iako se aktivno bavi sportom Tamaš sve obaveze uspeva da uskladi.

- Ovo je već trinaesta godina kako se bavim sportom i kroz ovaj period sam naučio kako da rasporedim vreme da bih stigao da ispunim sve obaveze. Ima dana kada mi teže idu studije nego sport ili obrnuto ali uvek se snađem kako da savladam te poteškoće.- ističe Kajdoči.

Tamašijevi profesori i kolege studenti ga jako cene i veoma su ponosni na svaki njegov uspeh, ali on je ipak najponosniji na dve medalje.

- Do sada sam najviše ponosan na srebrnu medalju koju sam osvojio na Olimpijskim igrama za mlade 2014. godine i na prvo mesto na Svetskom Studenskom prvenstvu ove godine. - ističe mladi gorostas

"Talenat na dar" - Tamaš Kajdoči, uspešan sportista i primeran student

Kao i svi uspešni mladi sportisti i studenti Tamaš ima želje i planove za budućnost.

- Moj san je da nastupam na Olimpijskim igrama i to bi bio jedan veliki uspeh u mojoj karijeri. Završetkom studija bih voleo da se zaposlim u struci u svom rodnom gradu. Poručio bih mladima da mogu da se bave istovremeno sportom i školom, da ne zapostavljaju ni jedno ni drugo, jer se sa napornim radom sve može postići. - poručuje Tamaš.

* Objavljeni članak je deo projekta "Talenat na dar" koji se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama koji je sufinansirao projekat. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6839
Povezane teme

visoka tehnička škola strukovnih studija

studiranje

tamaš kajdoči

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.