Komentara: 0
Pregleda: 2544

Takmičenje u programiranju mBot robota sutra u OŠ „Ivan Goran Kovačić“

26.05.2017. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
Takmičenje u programiranju mBot robota održaće se sutra, u OŠ „Ivan Goran Kovačić“, od 11 do 14 časova. Na takmičenju će učestvovati tri takmičarske ekipe iz Subotice.
Takmičenje u programiranju mBot robota sutra u OŠ „Ivan Goran Kovačić“

Timovi koji će predstavljati naš grad na takmičenju su iz OŠ „Kizur Ištvan", „Matko Vuković" i „Ivan Goran Kovačić“. Ekipa koja osvoji najviše poena, prolazi u finale, gde će se takmičiti sa 30 najboljih ekipa iz Srbije. Finale će biti organizovano 24. juna u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Ovo takmičenje se istovremeno odvija u još 17 gradova: Beogradu, Jagodini, Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Valjevu, Zaječaru i Kikindi.

Takmičenje u programiranju mBot robota sutra u OŠ „Ivan Goran Kovačić“

Takmičarska liga pod nazivom „KODigranje“ organizuje se u sklopu  programa „Bitka za znanje", koja ima za cilj uvođenje programiranja u osnovne škole i motivisanja učenika da se u budućnosti bave naukom, tehnologijom, inženjerstvom i informatikom.

U okviru ovog programa, do sada su 344 škole u Srbiji dobile po pet mBot robota, uz pomoć kojih osnovci, uzrasta od 5. do 8. razreda, u svojim školama uče osnove programiranja i kodiranja.

Sve osnovne škole u Srbiji koje žele da se uključe u program, odnosno da dobiju robote, obuče svoje nastavnike za korišćenje istih i priključe se ligi, moći će da se prijave na novom konkursu koji će biti objavljen na sajtu bitkazaznanje.rs u septembru, početkom naredne školske godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2544
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

OŠ Matko Vuković

OŠ Kizur Ištvan

takmičenje u programiranju

bitka za znanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.