• Pregleda: 1950

Takmičenje u programiranju mBot robota sutra u OŠ „Ivan Goran Kovačić“

Takmičenje u programiranju mBot robota održaće se sutra, u OŠ „Ivan Goran Kovačić“, od 11 do 14 časova. Na takmičenju će učestvovati tri takmičarske ekipe iz Subotice.
Takmičenje u programiranju mBot robota sutra u OŠ „Ivan Goran Kovačić“

Timovi koji će predstavljati naš grad na takmičenju su iz OŠ „Kizur Ištvan", „Matko Vuković" i „Ivan Goran Kovačić“. Ekipa koja osvoji najviše poena, prolazi u finale, gde će se takmičiti sa 30 najboljih ekipa iz Srbije. Finale će biti organizovano 24. juna u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Ovo takmičenje se istovremeno odvija u još 17 gradova: Beogradu, Jagodini, Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Valjevu, Zaječaru i Kikindi.

Takmičarska liga pod nazivom „KODigranje“ organizuje se u sklopu  programa „Bitka za znanje", koja ima za cilj uvođenje programiranja u osnovne škole i motivisanja učenika da se u budućnosti bave naukom, tehnologijom, inženjerstvom i informatikom.

U okviru ovog programa, do sada su 344 škole u Srbiji dobile po pet mBot robota, uz pomoć kojih osnovci, uzrasta od 5. do 8. razreda, u svojim školama uče osnove programiranja i kodiranja.

Sve osnovne škole u Srbiji koje žele da se uključe u program, odnosno da dobiju robote, obuče svoje nastavnike za korišćenje istih i priključe se ligi, moći će da se prijave na novom konkursu koji će biti objavljen na sajtu bitkazaznanje.rs u septembru, početkom naredne školske godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.