Komentara: 1
Pregleda: 2013

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ u OŠ „Kizur Ištvan“

15.05.2017. u 16:29h
Izvor: TV Subotica
Osnovna škola „Kizur Ištvan“ je proteklog vikenda bila domaćin Okružne smotre osnovnoškolskog učeničkog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“, koje organizuje Auto-moto savez Srbije.
Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ u OŠ „Kizur Ištvan“

Na Okružnoj smotri u Subotici učestvovao je 41 učenik iz 16 osnovnih škola Severnobačkog okruga - Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, koji su bili podeljeni u dve grupe – deca od 10 do 12 godina i deca od 13 i više godina. Takmičenje se sastojalo iz teorijske i praktične provere znanja, u tri discipline.

Ovo takmičenje se sastoji iz tri dela. Prvi deo je testiranje učenika o poznavanju saobraćajnih propisa, znakova i pravila, zatim u drugom delu svoje veštine pokazuju na poligonu spretnosti gde savlađuju desetak prepreka. Potom, dolazi poligon praktične vožnje, gde uče da učestvuju u saobraćaju sa određenim znacima signalizacije - rekao je Mirko Radiša, nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja.

Po završetku takmičenja, najboljim pojedincima uručene su medalje i diplome. Pored našeg grada, takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, održano je u još 29 okruga širom Srbije. 

Auto-moto savez Srbije je po 48. put organizovao učeničko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

 

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2013
Povezane teme

OŠ Kizur Ištvan

takmičenje

šta znaš o saobraćaju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.