Komentara: 13
Pregleda: 3038
Foto

Takmičenje risara u subotu u Đurđinu

06.07.2021. u 14:22h > 16:05
Izvor: Subotica.com
Takmičenje risara u subotu u Đurđinu

U  okviru 111. „Dužijance“ u subotu u Đurđinu, na njivi pored katoličke crkve, održaće se  tradicionalno Takmičenje risara. Nadmetanje u ručnom košenju pšenice, u organizaciji Udruženja bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“, ove godine okupiće oko 20 ekipa iz cele Vojvodine koje će pokazati svoje umeće.

- Risari će se okupiti u šest ujutru, a pola sata kasnije izaći će na njivu. Sledi pletenje užadi, te risarski doručak na slami. Takmičenje risara počinje u devet časova, a prikazaćemo kako se nekada radilo na starim mašinama i vršilici, a biće i organizovano i takmičenje u kuvanju tarane – najavila je Ljiljana Dulić, potpredsednica UBH „Dužijanca“.

Takmičenje risara u subotu u Đurđinu

Takmičenje risara organizuje se gotovo pola veka, a zahvalnicu za 30 godina rada u organizaciji ove jedinstvene manifestacije dobiće Marija Kujundžić.

- Žiri će ocenjivati brzinu risara, ali i njihovu urednost, izgled njive, kako je vezano snoplje i poređane krstine. Zbog cele situacije imaćemo samo domaće takmičare a očekujemo brojne goste i posetioce – dodaje Marinko Piuković,  direktor UBH „Dužijanca“.

Takmičenje risara u subotu u Đurđinu

Izvor: Subotica.com
Najava takmičenja risara Najava takmičenja risara Najava takmičenja risara Najava takmičenja risara Najava takmičenja risara Najava takmičenja risara Najava takmičenja risara Najava takmičenja risara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 3038
Povezane teme

dužijanca

takmičenje risara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.