• Pregleda: 899

Takmičenje i koncerti mladih pijanista od 29. novembra do 2. decembra

Festival mladih pijanista "Pianissimo" održaće se od 29. novembra do 2. decembra u Koncertnoj sali Muzičke škole Subotica. Osim takmičerskog dela programa, festival će obeležiti i dva velika koncerta u Velikoj većnici Gradske kuće.
Takmičenje i koncerti mladih pijanista od 29. novembra do 2. decembra

Festival mladih pijanista "Pianissimo" ove godine donosi takmičenje, koncerte, seminare i konsultacije sa mladim pijanistima. Prema rečima organizatorke manifestacije Kristine Mate, festival koji se već nekoliko godina zaredom održava u našem gradu, polako postaje tradicija, a među mladim pijanistima i njihovim pedagozima željno iščekujuća manifestacija.

Festival će se odvijati u prostorijama Muzičke škole Subotica i ovom prilikom želim da se zahvalim ustanovi što nam je omogućila da ugostimo naše učesnike i u Koncertnoj sali održimo takmičenje. Takmičenje će se odvijati u devet kategorija, za decu uzrasta od 6 do 18 godina, a njih će ocenjivati tročlani žiri, sastavljen od eminentnih klavirskih pedagoga i umetnika iz regiona. To su Olga Borzenko, profesorka klavira u Muzičkoj školi "Isidor Bajić" u Novom Sadu, zatim Šoti-Sobonja Emeke, profesorka klavira u Muzičkoj školi Subotica i Sanja Lukovac, docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu - najavila je Mate.

Festival će obeležiti i dva velika koncerta, koja će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće, oba s početkom u 19 časova. Prvi na redu biće u četvrtak, 29. novembra, u sklopu svečanog otvaranja, kada će nastupiti klavirski duo "Floreus", koji čine članica žirija Sanja Lukovac i Andrea Der Milovanović, profesorka Muzičke škole Subotica i suorganizatorka festivala. Na njihovom repertoaru biće veliki broj originalnih pisanih dela za četvoručni klavir i zanimljivih aranžmana pisanih za dva klavira. Naredni, Gala koncert održaće se u nedelju, 2. decembra, na kojem će nastupiti najbolje plasirani takmičari festivala iz svih kategorija.

- Ulaz na sve programe je slobodan, te pozivamo zainteresovane da nam se pridruže i srdačno očekujemo sve ljubitelje muzike i one koji su radoznali - poručila je Mate. 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.