Komentara: 0
Pregleda: 1736
Foto

Takmičenje i koncerti mladih pijanista od 29. novembra do 2. decembra

26.11.2018. u 14:39h
Izvor: Subotica.com
Festival mladih pijanista "Pianissimo" održaće se od 29. novembra do 2. decembra u Koncertnoj sali Muzičke škole Subotica. Osim takmičerskog dela programa, festival će obeležiti i dva velika koncerta u Velikoj većnici Gradske kuće.
Takmičenje i koncerti mladih pijanista od 29. novembra do 2. decembra

Festival mladih pijanista "Pianissimo" ove godine donosi takmičenje, koncerte, seminare i konsultacije sa mladim pijanistima. Prema rečima organizatorke manifestacije Kristine Mate, festival koji se već nekoliko godina zaredom održava u našem gradu, polako postaje tradicija, a među mladim pijanistima i njihovim pedagozima željno iščekujuća manifestacija.

Festival će se odvijati u prostorijama Muzičke škole Subotica i ovom prilikom želim da se zahvalim ustanovi što nam je omogućila da ugostimo naše učesnike i u Koncertnoj sali održimo takmičenje. Takmičenje će se odvijati u devet kategorija, za decu uzrasta od 6 do 18 godina, a njih će ocenjivati tročlani žiri, sastavljen od eminentnih klavirskih pedagoga i umetnika iz regiona. To su Olga Borzenko, profesorka klavira u Muzičkoj školi "Isidor Bajić" u Novom Sadu, zatim Šoti-Sobonja Emeke, profesorka klavira u Muzičkoj školi Subotica i Sanja Lukovac, docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu - najavila je Mate.

Takmičenje i koncerti mladih pijanista od 29. novembra do 2. decembra

Festival će obeležiti i dva velika koncerta, koja će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće, oba s početkom u 19 časova. Prvi na redu biće u četvrtak, 29. novembra, u sklopu svečanog otvaranja, kada će nastupiti klavirski duo "Floreus", koji čine članica žirija Sanja Lukovac i Andrea Der Milovanović, profesorka Muzičke škole Subotica i suorganizatorka festivala. Na njihovom repertoaru biće veliki broj originalnih pisanih dela za četvoručni klavir i zanimljivih aranžmana pisanih za dva klavira. Naredni, Gala koncert održaće se u nedelju, 2. decembra, na kojem će nastupiti najbolje plasirani takmičari festivala iz svih kategorija.

- Ulaz na sve programe je slobodan, te pozivamo zainteresovane da nam se pridruže i srdačno očekujemo sve ljubitelje muzike i one koji su radoznali - poručila je Mate. 

Izvor: Subotica.com
Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo" Najava festivala mladih pijanista "Pianissimo"
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1736
Povezane teme

klavirski koncert

gala koncert

festivala mladih pijanista pianissimo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.