Komentara: 0
Pregleda: 2530
Foto

Takmičenje "BizKod" - prilika za studente da nađu i zaposlenje

20.05.2021. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Infostud grupe, a u saradnji sa Visokom tehničkom školom i Ekonomskim fakultetom u Subotici, peto po redu studentsko takmičenje za programere i ekonomiste "BizKod", održaće se 29. maja u Vili Majur, kada će priliku da odmere snage u znanju i veštinama imati ukupno 11 timova.
Takmičenje "BizKod" - prilika za studente da nađu i zaposlenje

Usled epidemije virusa kovid-19, "BizKod" takmičenje je prošle godine izostalo, zbog čega su se organizatori potrudili da se ove godine održi, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Kako je istakla Milena Čelebić, vođa projekta ispred Infostud grupe, ovo takmičenje je prilika za kompaniju da prepozna studente kao talente, ali i da oni prepoznaju Infostud kao pravo mesto za sebe.

- Drago nam je što smo svake godine do sada uspevali da neke od takmičara prevedemo u status kolega, odnosno da se nakon takmičenja i zaposle u našoj kompaniji - kazala je Čelebić.

Takmičenje "BizKod" - prilika za studente da nađu i zaposlenjeU "Kod" delu takmičenja snage će odmeriti pet timova koje čine studenti Visoke tehničke škole, što će, kako je objasnio Zlatko Čović, profesor ove visokoškolske ustanove, studentima pomoći da uvide kako izgleda rešavati praktične probleme iz života kroz oči inženjera.

- Ovogodišnje takmičenje za nas predstavlja dodatni izazov, jer će okupiti studente sa svih godina  i timovi će biti mešoviti. Studenti će na ovaj način steći iskustvo koje će moći da primene dalje u životu, pokazaće i videće šta podrazumeva timski rad i šta znači završiti neki posao u kratkom vremenskom roku i zadovoljiti kako tehničke, tako i neke druge potrebe i uslove - rekao je Čović.

Takmičenje "BizKod" - prilika za studente da nađu i zaposlenjeKada je reč o studentima Ekonomskog fakulteta, oni će se takmičiti u "Biz" delu, u okviru kojeg će šest mešovitih timova imati zadatak da izrade neku poslovnu ideju i postave poslovni model, što će zahtevati kako informatička, tako i znanja iz ekonomije.

- Ovo takmičenje je višestruka prilika za naše studente, pre svega, da stečeno znanje na fakultetu implementiraju u praksi na jednom konkretnom projektu, da ostvare blizak kontakt sa Infostud kompanijom, da pokažu svoja znanja i veštine, kao i da obezbede buduće zaposlenje u okviru Infostud grupe - istakla je Mirjana Marić, profesorka Ekonomskog fakulteta.

Izvor: Subotica.com
Najava BizKOD v5 takmičenja Najava BizKOD v5 takmičenja Najava BizKOD v5 takmičenja Najava BizKOD v5 takmičenja Najava BizKOD v5 takmičenja Najava BizKOD v5 takmičenja Najava BizKOD v5 takmičenja Najava BizKOD v5 takmičenja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2530
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

infostud

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

bizkod takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.