Komentara: 2
Pregleda: 1635
Foto

Takmičenje "Bizkod" - prilika za kreativne i inovativne studente

06.03.2019. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji kompanije Infostud, ovogodišnje "Bizkod" takmičenje, namenjeno studentima Ekonomskog fakulteta u Subotici i Novom Sadu i studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija, održaće se 30. i 31. marta u prostorijama ove subotičke kompanije u hotelu "Galleria".
Takmičenje "Bizkod" - prilika za kreativne i inovativne studente

"Bizkod" je projekat koji je kompanija Infostud pokrenula pre četiri godine, u saradnji sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija, s ciljem da se mladim programerima pruži mogućnost da stečeno znanje primene u praksi. Od prošle godine, projektu se pridružio i Ekonomski fakultet u Subotici, te je takmičenje dobilo dva dela - "biz" koji je namenjen razradi biznis ideje i "kod" namenjen programerskom rešavanju zadataka.

- Za vreme takmičenja, studenti će se oprobati u timskom radu, mogućnostima da prikažu svoju kreativnost i inovativnost, kao i mogućnostima da se okušaju u nekim novim oblastima znanja, a najvažnije da testiraju svoje granice i da vide dokle se one protežu - najavila je Andrijana Mazinjanin, projekt menadžerka kompanije Infostud.

Takmičenje je organizovano po principu "Hakatona", tako što se studentima na početku dodeljuju zadaci, koje moraju da izrade i ponude konkretna rešenja u roku od 24 časa, a potom i da ih predstave pred višečlanim žirijem, koji će najboljima među njima dodeliti vredne nagrade.

- Najveći izazov je upravo to što će učesnici takmičenja svoje zadatke dobiti tog dana, dakle oni uopšte nisu upoznati s tim šta će raditi i šta ih čeka. Upravo su to izazovi koji će ih čekati jednog dana kada završe školovanje i zaposle se u nekoj kompaniji, te je ovo takmičenje za nas kao Školu koja obrazuje buduće inženjere od izuzetnog značaja, jer mi obrazujemo kadar kod kojeg je naglasak na praktičnom radu tokom studija - rekao je prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora Visoke tehničke škole stukovnih studija.

Osim za studente Visoke škole, praksa je od velike važnosti i za studente Ekonomskog fakulteta, te je ovo jedan od glavnih razloga zbog kojeg se ova visokoobrazovna ustanova priključila projektu.

- Dobra namera, radna atmosfera i pozitivna klima koja se stiče u organizacijama, a konačno i neke veštine koje ne mogu da nauče na fakultetu, od presudne su važnosti za naše studente. Naša želja je da kroz ovu saradnju dođemo do onih informacija koje su potrebne za ostvarivanje strateških ciljeva, a to su koje to kompentencije privreda traži od naših studenata, šta je to što oni mogu da očekuju, kao i da pokušamo da zadržimo najkvalitetnije studente, ako ne i sve naše studente u Subotici - istakao je prof. dr Pere Tumbas na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1635
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica infostud visoka tehnička škola strukovnih studija bizkod takmičenje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.