Komentara: 2
Pregleda: 3036

Tajanstveni poziv posmatračima izbora

21.03.2012. u 15:52h
Izvor: Magyar Szó
Tajanstveni poziv posmatračima izbora

Direktor Pokreta mađarske nade Đula Laslo ustvrdio je za „Mađar so“ da ta stranka nema nikakve veze sa nedavno postavljenim veb-sajtom preko kojeg je upućen poziv građanima koji su zainteresovani da budu posmatrači izbora, i na kojem je pod linkom za kontakt naveden broj mobilnog telefona za koji se ispostavilo da pripada izvršnom potpredsedniku te stranke. Laslo je rekao i da ne zna za to da je broj mobilnog telefona izvršnog potpredsednika Pokreta mađarske nade Roberta Olaha bilo gde naveden, a na zapažanje novinara „Mađar so“-a da je link za taj veb-sajt naveden i na stranačkom fejsbuk-profilu, direktor PMN-a je ponovio da između fejsbuk-profila i veb-sajta nema nikakve veze. – Na fejsbuk-profilu PMN-a zaista tražimo posmatrače, ali o drugom veb-sajtu ne znam ništa –kazao je Laslo.

Pre oko dve nedelje postavljen je veb-sajt (birackamesta.info) na kojem se nalazi i logo republičke izborne komisije i putem kojeg je upućen poziv građanima da se prijave za plaćene posmatrače na izborima i od njih zatraženo da pismeno pošalju svoje detaljne podatke – pored imena i broj mobilnog i kućnog telefona, mejl-adresu, tačnu adresu stanovanja i jedinstveni matični broj. Klikom na link za kontakt pojavio se broj mobilnog telefona na koji se po pozivu novinaru „Mađar so“-a javio izvršni potpredsednik Pokreta mađarske nade Robert Olah. Na zatraženo pojašnjenje o čemu se, zapravo, radi i zbog čega na veb-sajtu nije navedeno da se iza njega nalazi jedna politička stranka, Olah je rekao da „trenutno ne može da da izjavu“, upućujući na predsednika stranke Balinta Lasla koji je, opet, bio nedostupan.

Na veb-sajtu je bio naveden i logo Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID). Programski direktor ove nevladine organizacije Đorđe Vuković rekao je da ne zna za taj sajt, kao ni o tome da li je protivzakonito zloupotrebljen njihov logo i ko stoji iza veb-sajta. – Jasno je da je logo CeSID-a, kao i Republičke izborne komisije naznačen kako bi veb-sajt ulivao što više poverenja, čiji autori verovatno pokušavaju da dođu do podataka birača – rekao je Vuković.

Redakcija „Mađar so“-a je ovim povodom uputila i pitanja kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, na koja su za nekoliko dana obećani odgovori .

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3036
Povezane teme

pokret mađarske nade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.