Komentara: 0
Pregleda: 2419
Foto

Tablet računari za decu iz hraniteljskih porodica

28.12.2021. u 14:17h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući novčanoj donaciji kompanije "Ametek", 40 mališana školskog uzrasta koji žive u hraniteljskim porodicama dobilo je tablet računare za praćenje nastave. Tableti su kupljeni posredstvom Crvenog krsta Subotice, koji je i obezbedio spisak dece u potrebi preko Centra za socijalni rad.
Tablet računari za decu iz hraniteljskih porodica

Kao novi uređaji kojima deca pristupaju internetu i bazi znanja, tablet računari su se pokazali kao veoma značajni, zbog čega je kompanija "Ametek" odlučila da donacijom pred kraj godine obraduje decu iz hraniteljskih porodica i na taj način im olakša praćenje nastave u budućnosti.

- Smatrali smo da je to jako bitno u današnje vreme, ali ne samo zbog pandemije, već i zbog toga što generalno vidimo da obrazovanje sve više ide onlajn i zato je bitno da deca što ranije imaju mogućnost pristupa internetu i onlajn bazama znanja kroz tablete - objasnio je Slobodan Anić, regionalni menadžer kompanije "Ametek", koja je donirala 5.000 dolara za kupovinu tableta. - Fondacija "Ametek" postoji već 95 godina i ona je postala upravo kao pomoć školama i deci koji su dobri u školi, a nemaju baš finansijske mogućnosti, tako da ako smo danas uspeli da promenimo jedan život, mi smo uspeli puno toga da uradimo.

Tablet računari za decu iz hraniteljskih porodicaOvo je drugi put da kompanija "Ametek" pomaže najugroženije sugrađane posredstvom Crvenog krsta Subotice, budući da je prošle godine donirala 25.000 dolara i na taj način pomogla rad Narodne kuhinje, stavljajući u fokus decu-korisnike. Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice, zahvalio se kompaniji "Ametek" na do sada iskazanoj društvenoj odgovornosti i na lepim novogodišnjim poklonima za decu iz hraniteljskih porodica.

- Mislim da će im ovakav poklon mnogo značiti i da će lakše pratiti nastavu. Ono što je takođe važno, jeste edukacija o upotrebi tableta. Naravno da mlade ne treba učiti kako da rukuju tabletom, ali su dobili jedno oružje koje može da bude veoma opasno kada odu na internet, gde vrebaju mnoge opasnosti i zbog toga su zaposleni kompanije "Ametek" i volonteri Crvenog krsta za njih održali jedno predavanje o bezbednom ponašanju na internetu - kazao je Trajković.

Tablet računari za decu iz hraniteljskih porodicaIz kompanije "Ametek" poručuju da će i u narednoj godini nastaviti da organizuju ovakve i slične akcije, uključivanjem i svojih zaposlenih koji će imati mogućnost da sami predlože projekte koji su bitni za njihove lokalne zajednice i na taj način pomognu sugrađane, škole i vrtiće koji su u potrebi.

Izvor: Subotica.com
Uručenje tableta deci iz hraniteljskih porodica Uručenje tableta deci iz hraniteljskih porodica Uručenje tableta deci iz hraniteljskih porodica Uručenje tableta deci iz hraniteljskih porodica Uručenje tableta deci iz hraniteljskih porodica Uručenje tableta deci iz hraniteljskih porodica Uručenje tableta deci iz hraniteljskih porodica Uručenje tableta deci iz hraniteljskih porodica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2419
Povezane teme

donacija

ametek

crveni krst subotica

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.