Komentara: 26
Pregleda: 3620

SVM zainteresovan da nađe zajednički jezik sa DS

08.03.2012. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
SVM zainteresovan da nađe zajednički jezik sa DS

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) zainteresovan je da nađe zajednički jezik sa Demokratskom strankom (DS) i sa partijama oko DS-a i da politiziranje nastavi zajedno sa njima – objasnio je predsednik SVM-a Ištvan Pastor na susretu sa građanima u ponedeljak u Novom Sadu, dodajući da će njegova stranka započeti kampanju 15. marta, na dan nacionalnog praznika Mađara, preneo je portal na mađarskom Vojvodina danas.

U izbornom programu SVM-a najznačajniji cilj je „izgradnja normalne države”, rešavanje pitanja Vojvodine, decentralizacija i regionalizacija. „U pogledu razvoja neodrživa, nedostojna i nepravedna je praksa naše svakodnevnice da za svaki dinar moramo da se borimo do kraja krajnosti i da su nas za pet godina uskratili sa jednim celogodišnjim budžetom” – rekao je Ištvan Pastor, dodajući da će se njegova stranka u vođenju politike zauzeti za stvaranje normalnog, na poverenju zasnovanog odnosa između većine i manjine, centrale i periferije, centra i pokrajine.

„Ako jedno drugog međusobno doživljavamo kao neprijatelja, to dovodi do destabilizacije i do kretanja u pogrešnom smeru” – dodao je on slikovito, pozivajući se na izborni program SVM-a, koji će, prema njegovom ubeđenju, biti podržan i od strane onih koji ne pripadaju mađarskoj zajednici, „pošto sadrži vrednosti” za dobrobit cele zajednice.

Govoreći o izostanku saradnje sa drugim mađarskim partijama u Vojvodini, Pastor je naglasio da su se te stranke pre više godina „isključile” iz te saradnje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 26
Pregleda: 3620
Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.