Komentara: 0
Pregleda: 2768

SVM zahvalan policiji

24.09.2010. u 15:49h
Izvor: RTV Yueco
SVM zahvalan policiji

Policijska uprava u Subotici je pronašla izvršioce koji su polovinom avgusta pretili likvidacijom aktivistima Saveza vojvođanskih Mađara koji su lepili plakate za proslavu dana „Szent István", saopštili su iz ove stranke.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor je 16. avgusta podneo krivičnu prijavu protiv dva nepoznata lica za koje se sumnjalo da su pripadnici policije.

Iz Kabineta Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske Uprave Subotica je ove nedelje stiglo pismeno obaveštenje Pastoru da su pronađeni izvršioci navedenog dela i da su u okviru svoje nadležnosti protiv istih pokrenuli disciplinske postupke.

Policijska Uprava Subotica je o čitavom događaju izvestila i Osnovno tužilaštvo u Subotici, koje je predmet prosledilo Javnom tužilaštvu Višeg suda u Subotici na izjašnjenje.

Ukoliko nakon efikasnog i korektnog postupanja policijskih organa, Osnovno i Više Javno tužilaštvo u Subotici bude isto tako efikasno postupalo, možemo se nadati da se u budućnosti slična dela neće ponoviti, stoji u saopštenju za javnost Saveza vojvođanskih Mađara.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2768
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.