Komentara: 0
Pregleda: 2876

SVM predao listu za većinske pokrajinske izbore

26.03.2012. u 17:05h
Izvor: RTV Yueco
SVM predao listu za većinske pokrajinske izbore

Gradskoj izbornoj komisiji, zaključno sa podnevom, podneto je osam lista kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na lokalnim izborima zakazanim za 06. maj. Sedam lista je već proglašeno, a njihov spisak, kao i spisak svih kandidata na tim listama možete pogledati na zvaničnom internet sajtu grada Subotica. Pored toga, Gradskoj izbornoj komisiji se podnose i kandidature za učešće na izborima za poslanike u Skupštini Vojvodine po većinskom sistemu, a jedna od stranaka koja je danas predala potpise podrške za svoje kandidate jeste i Savez vojvođanskih Mađara.

Kandidati Saveza vojvođanskih Mađara iz Subotice, predvođeni predsednikom ove stranke i jednim od kandidata na izborima za pokrajinski parlament po većinskom sistemu Ištvanom Pastorom predali su u gradskoj izbornoj komisiji potpise podrške njihovim kandidaturama. Pokrajinski parlament broji 120 poslanika, od kojih se polovina bira po proporcionalnom, a polovina po većinskom sistemu. Na izborima po većinskom sistemu Subotica će kao i do sada imati četiri izborne jedinice, a kandidati SVM-a biće pored Pastora, i dr Ilona Černetić, Jožef Hegediš i Đula Ladocki. Pod sloganom “Za Vojvodinu u normalnoj Srbiji”, lider SVM-a očekuje da će sva četiri kandidata uđu u drugi krug i ostvare dobar plasman.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2876
Povezane teme

svm

lokalni izbori u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.