Komentara: 45
Pregleda: 9702

SVM podržao kandidaturu Vučića na predsedničkim izborima

17.02.2017. u 15:51h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
U nastavku prenosimo saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara.
SVM podržao kandidaturu Vučića na predsedničkim izborima

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je razmotrilo nastalu aktuelnu političku situaciju u vezi sa predsedničkim izborima uzimajući u obzir i dogovor, koji je postignut početkom ovog meseca na sastanku sa predsednicima DSVM i SMJ.

Predsedništvo SVM-a imajući u vidu interese mađarske zajednice u Vojvodini donelo je odluku da će podržati kandidata vladajuće koalicije, premijera Aleksandra Vučića, predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke.

Odnosi srpske unutrašnje politike, trenutna osetljiva društvena situacija, zatim proces pristupanja Evropskoj uniji, koji ima brojne poteškoće i suočava se sa opštom krizom vrednosti,  zahtevaju da svi političari prvenstveno i pre svega, moraju imati na umu da su najvažniji sigurnost građana, zajednica i stabilnost države.

Predsedništvo SVM-a je jednoglasno donelo odluku da će podržati predsedničkog kandidata, Aleksandra  Vučića, jer u njemu vidi osobu koja je posvećena procesu pristupanja EU i političara koji gradi dobre srpsko-mađarske bilateralne odnose i podržava prosperitet mađarske zajednice, kao i kandidata Srpske napredne stranke. 

A SNS, koja je u prethodnom periodu bila na vlasti i imala najveću podršku građana, ispoštovala je koalicioni ugovor sklopljen sa SVM-om, a time i interese mađarske zajednice.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 45
Pregleda: 9702
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

Aleksandar Vučić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.