Komentara: 8
Pregleda: 2835

SVM počeo kampanju

16.03.2012. u 20:08h
Izvor: RTV Yueco
SVM počeo kampanju

Sinoć u Nepkeru je održana centralna svečanost povodom obeležavanja 15. marta Nacionalni praznik Mađara.Tom prilikom je prvi čovek Saveza Vojvođanskih Mađara najavio da je počeli izborne aktivosti i kampanju pod nazivom “Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji"”.

Polaganjem venaca na spomenik Lajoša Košuta počela je centralna proslava 15. marta, jednog od mađarskih nacionalnih praznika. Na proslavi SVM je najavio početak svoje kampanje pod nazivom “Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji"”.

Sa zakonom o dvojnom državljanstvu je rešen je devedesetogodišnji problem Mađara.

“15. mart 2012. godine u Subotici nije samo prisećanje na revoluciju od pre 164 godine, nego je i sticanje mađarskog državljanstva, a nekome i sticanje, odnosno povrat mađarskog državljanstva. Svima nama će će ovaj dan ostati u sećanju”, rekao je Mikloš Rethelji, ministar za nacionalne resurse, RM.

Na izborima SVM očekuje da osvoji oko 100.000 glasova rečeno je na svečanosti. Kao regionalna građanska stranka računa i na glasove onih koji nisu Mađari.

“Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji"”!Politički nam je prioritet i dalje Vojvodina i život u njoj. Ali zašto bih ovo trebao da objašnjavam, jer tu živimo i želimo da učestvujemo u obezbeđivanju boljeg života”, istakao je Ištvan Pastor predsdnik SVM.

U Srbiji su parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori zakazani za 06. maj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2835
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.