Komentara: 13
Pregleda: 5232

SVM neće u Dačićevu vladu

16.07.2012. u 14:37h
Izvor: Blic
Savez vojvođanskih Mađara neće biti deo parlamentarne većine niti će ući u vladu mandatara Ivice Dačića, ali je lider ove stranke Ištvan Pastor naglasio da je ta opcija moguća u budućnosti ako se neke okolnosti promene.
SVM neće u Dačićevu vladu

Pastor je posle razgovora sa mandatarom Ivicom Dačićem, rekao da se njegova stranka slaže sa glavnim političkim ciljevima buduće vlade ali da bi ulazak SVM u novu vladajuću većinu negativno uticao na lokalne i regionalne ciljeve stranke koja okuplja vojvođanske Mađare.

"Mi smo se opredelili da ne predstavljamo deo parlamentarne većine i ne budemo deo republičke Vlade i taj stav se ne menja. Regionalni i lokalni interesi SVM bi učešćem u parlamentarnoj većini bili ugroženi", rekao je Pastor.
 
Oni, međutim, nisu isključili mogućnost učešća SVM u Vladi, ukoliko se okolnosti promene. Ištvan Pastor je ocenio da su ambicije i ciljevi buduće Vlade za SVM prihvatljivi, te da ih SVM može podržati.

Mandatar Ivica Dačić je dodao da njegova stranka ima odličnu saradnju sa SVM ali da on razume njihov trenutni stav imajući u vidu njihovu aktuelnu poziciju u vojvođanskoj vladi.

"Naši se odnosi nisu promenili, imamo dobre odnose sa SVM. Imamo zajedničke ciljeve, ti su ciljevi pre svega da svi živimo bolje, u miru i da se ostvaruju ljudska, građanska prava i slobode", rekao je Dačić.

On je podsetio da je razgovarao sa svim liderima u regionu, pa i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom koji pozdravlja dobre odnose sa SVM.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5232
Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

sps subotica

Ivica Dačić

vlada srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.