Komentara: 16
Pregleda: 3152

SVM na izbore izlazi samostalno

23.03.2012. u 16:27h
Izvor: RTV Yueco
SVM na izbore izlazi samostalno

Savez vojvođanskih Mađara na izbore izlazi na svim nivoima. Kampanju pod nazivom : “Za Vojvodinu u normalnoj Srbiji” su započeli 15. marta. Prvi čovek Saveza Vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kaže da na republičke izbore izlaze sa listom od 250 kandidata, a nosilac liste je republički poslanik Balint Pastor.

Na pokrajinskim izborima SVM ima listu od 60 kandidata, a nosilac te liste je Akoš Ujhelji, a isto tako izaćiće i na lokalne izbore u 25 opština i gradova u Vojvodini, kao i u Beogradu. Nosilac liste za Suboticu je Jene Maglai. U protekla četiri dana je sakupljeno 11.000 potpisa, a naredne nedelje će predati liste sa kandidatima za pokrajinske i republičke izbore. Pastor je rekao da očekuje da u republički i pokrajinski parlament na ovim izborima osvoje više mandata.

Na izbore izlaze samostalno, osim u Kanjiži gde će biti u koliciji sa Demokratskom strankom Vojvodođanskih Mađara. Izborni program stranke sadrži 12 tačaka i reč je manjinskom programu koji je ujedno i evropski i građanski. Pastor ne isključuje mogućnost da posle izbora formiraju koaliciju sa Demokratskom strankom u Subotici, ali ne sa ljudima koji je sada vode u gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3152
Povezane teme

ištvan pastor

svm

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.