Komentara: 5
Pregleda: 2521

SVM kao stabilizator političkih prilika

31.08.2012. u 17:31h
Izvor: SuMedija
Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je juče održalo sednicu na kojoj se analizirane aktuelne unutrašnje političke prilike. Posebna pažnja posvećena je situaciji u lokalnim samoupravama.
SVM kao stabilizator političkih prilika

U saopštenju sa ove sednice SVM navodi:

„Prema našoj oceni, manje-više u svim lokalnim sredinama su, negde vidljivo, negde zasada ispod površine, nastala politička kolebanja i nestabilnost, izazvana od strane političkih stranaka, koje čine većinu na republičkom nivou.

Savez vojvođanskih Mađara će se truditi da putem svojih opštinskih funkcionera i drugih predstavnika u lokalnim samoupravama bude stabilizator političkih prilika. Ne želi raskinuti sporazume koje je sklopio i sprovodi zajedno sa partnerima, sa kojima je u proteklim nedeljama formirao skupštinske većine. Istovremeno, smatra neophodnim podvući, da, ukoliko nezavisno od volje i namere SVM, dođe do prekomponovanja većine u određenim lokalnim skupštinama, to će stranka prihvatiti kao činjenicu i prilagodiće se novonastaloj situaciji, kako bi i dalje obezbedio uslove za ostvarivanje i realizaciju izbornog programa, koji je podržan izbornom voljom građana.

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je posebnu pažnju posvetilo i situaciji u Bečeju i donelo je odluku vezano za reorganizaciju i izbor novog rukovodstva opštinskog odbora, sve to u cilju očuvanja uticaja SVM-a na političke procese u bečejskoj lokalnoj samoupravi, a imajući u vidu pre svega mogućnosti za ostvarivanje interesa građana i brojne mađarske zajednice u Opštini Bečej.“

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2521
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.