• Pregleda: 2214

SVM kao stabilizator političkih prilika

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je juče održalo sednicu na kojoj se analizirane aktuelne unutrašnje političke prilike. Posebna pažnja posvećena je situaciji u lokalnim samoupravama.
SVM kao stabilizator političkih prilika

U saopštenju sa ove sednice SVM navodi:

„Prema našoj oceni, manje-više u svim lokalnim sredinama su, negde vidljivo, negde zasada ispod površine, nastala politička kolebanja i nestabilnost, izazvana od strane političkih stranaka, koje čine većinu na republičkom nivou.

Savez vojvođanskih Mađara će se truditi da putem svojih opštinskih funkcionera i drugih predstavnika u lokalnim samoupravama bude stabilizator političkih prilika. Ne želi raskinuti sporazume koje je sklopio i sprovodi zajedno sa partnerima, sa kojima je u proteklim nedeljama formirao skupštinske većine. Istovremeno, smatra neophodnim podvući, da, ukoliko nezavisno od volje i namere SVM, dođe do prekomponovanja većine u određenim lokalnim skupštinama, to će stranka prihvatiti kao činjenicu i prilagodiće se novonastaloj situaciji, kako bi i dalje obezbedio uslove za ostvarivanje i realizaciju izbornog programa, koji je podržan izbornom voljom građana.

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je posebnu pažnju posvetilo i situaciji u Bečeju i donelo je odluku vezano za reorganizaciju i izbor novog rukovodstva opštinskog odbora, sve to u cilju očuvanja uticaja SVM-a na političke procese u bečejskoj lokalnoj samoupravi, a imajući u vidu pre svega mogućnosti za ostvarivanje interesa građana i brojne mađarske zajednice u Opštini Bečej.“

Izvor: SuMedija

povezane teme

5
nenad Odgovori
"Istovremeno, smatra neophodnim podvući, da, ukoliko nezavisno od volje i namere SVM, dođe do prekomponovanja većine u određenim lokalnim skupštinama, to će stranka prihvatiti kao činjenicu i prilagodiće se novonastaloj situaciji"
Ključna rečenica - stranka koja je devojka za svakoga, koja nema principe nego želi da se uvlači u bilo koju vlast. Ništa bolja od drugih.
Rečnik mađarskog Odgovori
U prevodu sa mađarskog prelaze na stranu koalicije okupljene oko republičke vlasti!!!
Aleksa Odgovori
@nenad i Rečnik mađarskog
Članak koji je povod vaših kometara nije tačno preveden. U izjavi stoji da će se stranka uzimaju-
ći u obzir nastale događaje prilagoditi novonastaloj situaciji sve u cilju kako bi ostvarila izborni
program stranke /SVM/ koji je podržan od strane birača.
Prema tome stranka nije devojka za udaju. nego je njen prevashodni zadatak da se brine o dobro-
biti mađarske nacionalne manjine, a to može ostvariti samo u koaliciji sa vladajućim strankama.
vmsz Odgovori
u svm ako ne skačeš kako ti Pastori kažu možeš da ideš ,njima je važniji položaj zbog novaca a ne ljudi. to je ukratko Svm
radijalac Odgovori
Politicki stav je vrlo korektan!
Jasna je i poruka u pozadini. Bila je probna konstititivna 2012. Bila je i 2010 prava promena u sred mandata... Miljacka tece, ko bi reko cuda da se dese...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.