Komentara: 11
Pregleda: 3296

SVM dogovorio sa DS saradnju na svim nivoima

22.06.2012. u 11:12h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Savez vojvođanskih Mađara dogovorio je s Demokratskom strankom zajednički nastup na svim nivoima vlasti, od lokalnih samouprava preko AP Vojvodine do Republike. Dogovoreno je da lider SVM Ištvan Pastor bude izabran za predsednika Skupštine Vojvodine, što će na današnjoj konstitutivnoj sednici pokrajinskog parlamenta i biti realizovano - kaže za Danas Balint Pastor, funkcioner i šef poslaničkog kluba SVM u Skupštini Srbije, navodeći da su dogovorena i programska načela koja se tiču Vojvodine, ali i manjinskih zajednica.
SVM dogovorio sa DS saradnju na svim nivoima

Tokom razgovora s demokratama, kaže Pastor za naš list, SVM se eksplicitno izjasnio da ne želi nijedno mesto u izvršnoj vlasti. „Rekli smo da nas ne zanimaju ministarske funkcije, niti mesta državnih sekretara. Zatražili smo da Laslo Varga ostane na mestu šefa Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije, sa čime se DS saglasila, jer je Varga pune četiri godine odlično obavljao taj posao“, kaže Pastor.

Dogovoreno je i da SVM ima stalnog predstavnika u delegaciji Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. To će biti Elvira Kovač, koja je do sada bila zamenica člana delegacije.

Na pitanje da li je dogovor sa DS obuhvatio i formiranje vlasti u Subotici, gradu koji je najvažnija za SVM, Balint Pastor kaže da je u te pregovore direktno uključen i da konačan dogovor još nije postignut.

Subotica čeka šta će biti na republičkom nivou, ali pregovori idu u dobrom pravcu, objašnjava naš sagovornik. Po njegovim rečima, s demokratama u Subotici su dosad dvaput razgovarali o programu buduće gradske vlasti i o strukturi lokalne samouprave, dok personalna rešenja još nisu tema. Nastavak tih razgovora očekuje se danas, najavljuje Balint Pastor.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3296
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.