Komentara: 7
Pregleda: 3097
Foto

Svetski prvaci u rvanju ponos Subotice

29.09.2022. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u rvanju zlatnim odličjem okitili su se reprezentativci Srbije Sebastijan Nađ i Ali Arsalan, inače rvači Spartaka.
Svetski prvaci u rvanju ponos Subotice

Povodom istorijskog uspeha za subotički rvački klub, zlatnog Sebastijana Nađa danas je ugostio gradonačelnik Stevan Bakić.

- Od četiri vrhunska rvača koja su osvojila zlato u grčko-rimskom stilu, dva su iz našeg grada što nam je velika čast.  Na ovom uspehu čestitam rukovodstvu Rvačkog kluba "Spartak" koji su itekako zaslužni za sve rezultate, jer su toliko posvećeni da obezbede sve uslove i učine dostupnim sve što treba takmičarima – poručio je gradonačelnik Bakić, dodajući da od subotičkog kluba očekuje da odbrani šampionsku titulu. – Sebastijan je proizvod dugogodišnjeg  rada naše legende Sretena Damjanovića, koji je dao ogroman doprinos razvoju rvačkog sporta u našem gradu i državi. Ove dve medalje daju ukupno 39 medalja rvača Spartaka na evropskim, svetskim i olimpijskim nadmetanjima. To Spartak čini najuspešnijim klubom.

Svetski prvaci u rvanju ponos Subotice

Sebastijan Nađ, u kategoriji do 63kg,  osvojio je titulu svetskog prvaka posle trijumfa u finalu od 3:1 nad  Lerijm Abuladzeom iz Gruzije.

- Bilo je teško, ali je sve lakše kada znate da imate podršku, a ja sam znao da imam ljude koji su oko mene i uz mene, koji me bodre. Sitem je dobar, to se vidi i nije slučajno što su dve zlatne medalje stigle u Suboticu – ističe Nađ. – U Spartak sam došao pre šest godina i tada su mi Sreta Damjanović i Davor Štefanek rekli da mogu da budem svetski prvak. Nisam im verovao. Slušao sam ih, radili smo i trenirali, video sam koliko veruju u mene a na meni je bilo samo da treniram. Ne znam da li znate, ali Rvački klub "Spartak" je najbolji na svetu i ostaće tako.

Svetski prvaci u rvanju ponos SuboticeNa podršci rvačkom sportu zahvalio se i Damir Šabić, predsednik kluba, jer ona nikada nije izostala na takmičenjima i turnirima.

- Na Svetskom prvenstvu smo pokazali šta znamo i umemo. Dva zlata su iz Subotice što je sjajno i mislim da niko ovakav rezultat nije napravio. Nastavićemo ovim tempom da bi i ubuduće imali ovakve rezultate – kaže Šabić.

Svetski prvaci u rvanju ponos Subotice

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za Sebastijana Nađa, rvača Spartaka Prijem gradonačelnika Bakića za Sebastijana Nađa, rvača Spartaka Prijem gradonačelnika Bakića za Sebastijana Nađa, rvača Spartaka Prijem gradonačelnika Bakića za Sebastijana Nađa, rvača Spartaka Prijem gradonačelnika Bakića za Sebastijana Nađa, rvača Spartaka Prijem gradonačelnika Bakića za Sebastijana Nađa, rvača Spartaka Prijem gradonačelnika Bakića za Sebastijana Nađa, rvača Spartaka Prijem gradonačelnika Bakića za Sebastijana Nađa, rvača Spartaka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3097

Povezana vest

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.