Komentara: 13
Pregleda: 4050
Foto

Svetski dan Roma: Vrata Gradske kuće romskoj zajednici otvorena 365 dana godišnje

08.04.2022. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
U okviru obeležavanja Svetskog dana Roma, u Zelenoj sali upriličen je sastanak gradonačelnika Stevana Bakića sa predstavnicima romske zajednice u gradu. Tim povodom rečeno je da se prethodnih godina mnogo radilo po pitanju unapređenja položaja Roma, a da prostora za rad još uvek ima.
Svetski dan Roma: Vrata Gradske kuće romskoj zajednici otvorena 365 dana godišnje

Vrata Gradske kuće za romsku zajednicu otvorena su svaki dan, izjavio je koordinator za romska pitanja Stevan Nikolić i podseto da Subotica ima Mobilni tim za inkluziju Roma po čemu je jedinstvena, a koji čine romski koordinatori, pedagoški asistenti i zdravstveni medijator.

- Mi danas slavimo naš dan, ali smo u funkciji romske zajednice 365 dana godišnje, jer mi smo servis građana. Današnji dan prilika je da se podsetimo šta smo to u prošlosti uradili, ali i da napravimo planove za budućnost - istakao je Nikolić.

Svetski dan Roma: Vrata Gradske kuće romskoj zajednici otvorena 365 dana godišnjeGledajući nekoliko godina unazad, lokalna samouprava je učinila mnogo po pitanju unapređenja položaja Roma, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić i dodao da još uvek ima prostora za rad na ovom polju. 

- Subotica je od 2018. godine uključena u "ROMACTED" program koji ima za cilj  osnaživanje romske zajednice na lokalu, a osnova za sve je bio Lokalni akcioni plan d 2017-2021. godine. U izradi je i novi Lokalni akcioni plan za period od 2022-2027. godine, kojim će biti definisani dalji koraci ka unapređenju položaja Roma kroz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kao i kroz podršku stanovanja i zapošljavanja - najavio je Bakić.

Svetski dan Roma: Vrata Gradske kuće romskoj zajednici otvorena 365 dana godišnjePovodom Svetskog dana Roma, na Gradskoj kući istaknuta je zastava ove zajednice, kao i na objektu MZ "Peščara". U okviru proslave ovog dana, u Vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba crteža subotičkih đaka na temu romske zajednice. Na izložbi je prikazan i crtež naše sugrađanke Edvine Hejrizi, učenice OŠ "Sečenji Ištvan".

- Danas je Dan Roma i ja sam za ovu priliku, uz pomoć nastavnice likovnog, nacrtala puzle i na svakoj puzli po jednu reč na srpskom i prevod te reči na romski jezikŽelela sam da svoje drugare i posetioce izložbe naučim po neku reč na romskom jeziku.

Svetski dan Roma: Vrata Gradske kuće romskoj zajednici otvorena 365 dana godišnjeU okviru proslave Svetskog dana Roma, večeras će, od 19h, u Velikoj većnici biti upriličen koncert romske i svetske muzike u izvođenju "Kurina trio benda i prijatelja". Ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com

Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma

Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma Izložba u sklopu obeležanja Svetskog dana Roma
Pogledaj ostale fotografije

Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića

Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića Obeležavanje Svetskog dana Roma - prijem kod gradonačelnika Bakića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 4050
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

svetski dan Roma

Romi u Subotici

stevan nikolić

stevan bakić

zelena sala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.