• Pregleda: 2786

Svetski dan kičmenog stuba

Šesnaesti oktobar obeležava se kao svetski dan kičmenog stuba. I pored činjenice da ogroman broj ljudi ima neki od deformiteta kičme, u našoj zemlji ovaj dan ne obeležava se značajnije a interesovanje za sam problem očigledno nije dovoljno.
Svetski dan kičmenog stuba

Klub korektivne gimnastike ,,Korak’’ trudi se da napravi pozitivan pomak u svesti svojih sugrađana a pre pet godina je na Gradskom trgu prvi put organizovana manifestacija povodom ovog značajnog datuma.

Nastavljeno je serijom predavanja u osnovnim školama, izložbama fotografija a sve u cilju da se građani bolje upoznaju sa različitim vrstama telesnih deformiteta i mogućnostima za njihovo lečenje, odnosno prevenciju.

Ove godine manifestacija nosi naziv ,,Ogledalo’’ i počinje sutra u 12h. Građani će kroz razgovor sa Ljubomirom Stankićem, osnivačem prvog kluba korektivne gimnastike u našoj zemlji, moći da saznaju mnogo o kičmenom stubu uopšte, a program obuhvata i prikazivanje edukativnih filmova u večernjim satima u subotu i nedelju.

Imajući u vidu značaj elementarnog poznavanja potencijalnih i aktuelnih problema u vezi sa kičmenim stubom, organizatori će produžiti aktivnosti na trgu i narednog vikenda, dvadeset četvrtog i dvadeset petog oktobra.

Izvor: RTV City

povezane teme

3
timberland Odgovori
Topovsko djule
kristina Odgovori
Ha, ha! Najveci hostapler koji misli samo na veliku zaradu, ali ne zeli mnogo da radi. Moja cerka isla na vezbe kod njega. Vezbe su trebale trajati 45 minuta. On odradio 5 minuta, dao detetu neki papir sa vezbama da sama radi i posle 15 minuta rekao detetu da moze kuci. Posle par casova, evo opet. Dao detetu papir da gleda vezbe i odradila sama 15 minuta, a on pio u kaficu i gledao utakmicu na TV. Mesecno kosta dosta, ali coveku ni ne bi bilo zao kada bi to i vredelo. O, da, svaki mesec zove svoju "drugaricu" koja pogleda da li je doslo do poboljsanja u drzanju tela, i to isto platite papreno. Kako ga nije sramota da se pojavi u javnosti?!
me Odgovori
Hvala, čika Ljubo! ! Divni ste uvek bili i ostali!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.