Komentara: 3
Pregleda: 3979

Šverc kulture, peti put

04.10.2012. u 17:08h
Izvor: Magyar Szó
Na relaciji Segedin-Subotica sutra i prekosutra održaće se peti po redu Šinobus-festival šverca kulture.
Šverc kulture, peti put

Organizatori ove manifestacije najavljuju niz muzičkih i književnih programa po krčmama železničkih stanica i u šinobusu na putovanju između dva grada. Na ovoj liniji, kojom su šezdesetih godina prošlog veka još švercovani zabranjeni rukopisi, a devedesetih godina ova sedišta zauzeli šverceri alkohola i cigareta, predstojeća dva dana ponovo će sedeti pisci.

Za prvi dan putovanja do Segedina predviđen je nastup književnika Virag Erdeš, Janoša Afre i Balaža Salingera (Mađarska), Zoltana Nemeta (Slovačka), Pala Nađ Varadija (Kluž, Rumunija), Mikloša Benedeka i Zorana Ilića (Srbija), Alena Meškovića (Danska), a očekuje se i video performans Balinta Sombatija pod nazivom „Prodor“.

Drugog dana „švercovanja kulture“, 6. oktobra, predviđen je povratak šinobusa iz Segedina u Suboticu i nastupi Dejana Matića, Dragane Mladenović i Siniše Soćanina (Srbija), Karolja Barloga, Noemi Ildiko Nađ , Žigmonda Šandora Papa, Kristijana Tobijaša Marton Lasla Tavolodoa i Zite Ižo (Mađarska), a za muziku je zadužen Wooden Ambulance iz Subotica.

Šverc Kulture Šinobus

Organizatori su najavili i niz pratećih, ne samo književnih, nego i muzičkih, likovnih i pozorišnih manifestacija u dva grada pored srpsko-mađarske granice, a prema pisanju „Mađar so“-a, karte za putovanje šinobusom odmah su planule, još pre nedelju dana.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3979
Povezane teme

šverc kulture

šinobus šverca kulture

festival šverca kulture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.