Komentara: 11
Pregleda: 4927

Švedski privrednici u poseti Subotici

19.03.2014. u 16:16h
Izvor: RTV City
Predstavnici opštine Sandviken u pratnji ambasadora Kraljevine Švedske u Srbiji borave u dvodnevnoj poseti Subotici i Severnobačkom okrugu sa namerom da uspostave konkretniji kontakt sa lokalnom samoupravom i privrednicima naše regije.
Švedski privrednici u poseti Subotici

Severnobački okrug, Grad Subotica i RPK nastoje uspostaviti kontakt sa opštinom Sandviken koja je sedište koncerna Sandvik u okviru kojeg postoje sektori za rudarstvo, građevinarstvo, tehnologiju materijala, mašinska rešenja i investicije čime su jedna od najvećih švedskih kompanija koja posluje u 130 zemalja.

Ambasador Kraljevine Švedske Kristen Asp je istakao da raste interesovanje švedskih privrednika za Srbiju zbog približavanja naše zemlje EU kao i da kontakte regiona treba da prate kontakti i poslovna saradnja privrednika.

“Videli smo kako se ovaj deo Srbije brzo razvija. Nadamo se da će ovakvih poseta biti više i da ćemo utvrditi naše odnose kada je u pitanju ekonomska ali i socijalna saradnja”, izjavio je Kristen Asp, ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji.

“Zaista smo se osetili dobrodošli. Prvi utisak koji je Subotica ostavila jeste da se radi o prijatnom i lepom gradu i radujemo se danima koje ćemo provesti ovde”, rekao je Peter Kernstrom, načelnik opštine Sandviken

Švedski privrednici u poseti Subotici

Delegacija Subotice je boravila u Sandvikenu prošle godine tako da je ova uzvratna dvodnevna poseta Šveđana prilika da se prikažu konkretni potencijali srpskih privrednika koji bi mogli da interesuju kolege iz Švedske.

“Ovo je najjednostavniji i najkonkretniji način sprovođenja politike Vlade RS u integracijama sa svetom i EU. Mislim da je kuriozitet da pokazujemo sposobnost i snagu da vrlo brzo organizujemo i naše privrednike i privrednike iz drugih država te da nam je cilj neposredna saradnja i da pokažemo kako to nije teško i komplikovano i da je to stvar volje i htenja. Samo je pitanje da li mi hoćemo da budemo bolji nego što smo bili”, izjavio je Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga.

“Nadam se da ćemo zajedno sa okrugom i RPK uspostaviti i implementirati konkretnu saradnju između dve lokalne samouprave. Sa druge strane, da ćemo uspeti da realizujemo određene projekte u vidu privredne saradnje koja će i jednoj i drugoj regiji pomoći u budućnosti”, izjavio je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

Predsednik RPK Slobodan Vojinović smatra da je ovaj forum dokaz da politika i privreda idu zajedno. U privrednoj razmeni sa Švedskom naš region je u suficitu a saradnja i obim razmene mogu da se šire. Šveđani su pokazali interesovanje kako za poljoprivredu našeg regiona tako i za građevinski i elektro-metalni sektor gde su i naše najveće šanse.

“Ono što su uradile dve administracije to je ono što je dobro za privrednike. Mi ćemo danas imati već preko 30 kompanija koje će da razgovaraju sa našim partnerima a upriličili smo da se danas i sutra obiđe još desetak firmi, da pokažemo ono što je bitno, ono što valja i kako ta saradnja može da bude veća”, kaže Vojinović.

Izvor: RTV City

Prijem ambasadora i privrednika Švedske

Prijem ambasadora i privrednika Švedske Prijem ambasadora i privrednika Švedske Prijem ambasadora i privrednika Švedske Prijem ambasadora i privrednika Švedske Prijem ambasadora i privrednika Švedske Prijem ambasadora i privrednika Švedske Prijem ambasadora i privrednika Švedske Prijem ambasadora i privrednika Švedske
Pogledaj ostale fotografije

Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika

Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika Poslovni forum srpskih i švedskih preduzetnika
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 4927
Povezane teme

privreda subotica

Grad Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.