Komentara: 2
Pregleda: 5804
Foto

Svečano otvoreni Urbanovi dani

27.05.2017. u 17:51h
Izvor: Subotica.com
Na Velikoj terasi na Paliću svečano su otvoreni Urbanovi dani, manifestacija u čast zaštitnika vinara i vinogradara. „Palićke vinske svečanosti“ ove godine proslavljaju se u znaku obeležavanja 555. godina od prvog pisanog pominjanja ovog naselja.
Svečano otvoreni Urbanovi dani

Pored promocije i izložbe vina, centralna svečanost bila je dodela nagrada najboljim vinarima na palićkom vinskom putu, koju već trinaestu godinu zaredom organizuju Vitezovi vina „Arena Zabatkiensis“.

Po oceni stručnog žirija, za najbolju vinariju proglašena je Vinarija "Milisavljević" iz Lipara, u kojoj se pravi i najbolje crno vino, nagrada za najbolje vino dodeljena je Vinariji "Balint" iz Horgoša za belo vino, dok je nagradu za najbolje roze vino dobila subotička Hemijsko-tehnološka škola.

Svečano otvoreni Urbanovi dani

- Vrlo smo zadovoljni, imamo rekordan broj uzoraka na vinskoj smotri, čak 109 uzoraka u 54 vinarije. To govori o zadovoljstvu ljudi, rodnoj godini, o poverenju prema nama kao organizatorima, tako da imamo razloga da budemo zadovoljni. Nadamo se da će naše učešće doprineti da se vrednost Dana MZ, Svetog Urbana i tradicija ovog kraja na najlepši način obeleže - kaže Dragutin Miljković, veliki majstor Vitezova vina "Arena Zabatkiensis.

U okviru programa, koji će trajati do sutra do 18 časova, posetioci imaju priliku da u Konferencijskoj sali Velike terase pogledaju izložbu slika i fotografija pod nazivom "Prirodne vrednosti naše okoline", kao i da uživaju u brojnim sportskim, muzičkim i zabavnim sadržajima.

Svečano otvoreni Urbanovi dani

- Spremili smo zanimljiv program, kako za odrasle tako i za decu. Imaćemo radionice za decu, predstaviće se i Dečje pozotrište, koje će izvesti jednu predstavu, a i naši  mali glumci iz KUD sa Palića, koji su na mnogima manifestacijama dobili nagrade. Posetioci imaju priliku da uživaju i u Festivalu mađarske narodne muzike, smotri horova i folklornom nastupu KUD "Mladost" -kaže Marta Dobo, predsednica Skupštine MZ Palić.

Gastronomsku ponudu obogatila je Konoba "Kujundžić", organizujući tradicionalni "Zlatni kotlić", kao i Rotary klub Palić koji je već 14. put u humanitarne svrhe pripremao specijalitete na roštilju.

Svečano otvoreni Urbanovi dani

- Prikupljeni prilog ćemo dati siromašnim porodicama sa Palića, što uglavnom dodeljujemo pre Nove godine. Od prošle godine imamo i naše stipendiste, to su najbolji studenti sa Palića - kaže Eleonora Marton, predsednica Rotary kluba Palić za ovu godinu.

Svečano otvoreni Urbanovi dani

Izvor: Subotica.com
Dan Palića - Urbanovi dani Dan Palića - Urbanovi dani Dan Palića - Urbanovi dani Dan Palića - Urbanovi dani Dan Palića - Urbanovi dani Dan Palića - Urbanovi dani Dan Palića - Urbanovi dani Dan Palića - Urbanovi dani
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5804

Povezana vest

Povezane teme

urbanovi dani palić

dan palića

marta dobo

dragutin miljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.