Komentara: 7
Pregleda: 8407
Foto

Svečano otvoren Zimski vašar "Winterfest"

06.12.2017. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Svečano otvoren Zimski vašar "Winterfest"

Zimski vašar "Winterfest" svečano je otvoren sinoć na Gradskom trgu. U narednih četrdesetak dana, koliko će vašar trajati, sugrađani će biti u prilici da na preko 70 prodajnih štandova, pogledaju i kupe umetničke rukotvorine zanatlija, domaće suhomesnate proizvode, slatkiše, kao i da se okrepe uz tople napitke i kuvano vino.

Sve do 13. januara, bićemo ovde kako bismo svi zajedno dočekali praznike, koje željno iščekujemo tokom cele godine, a tu pre svega mislim na Božić i Novu godinu. Pošto su praznici vreme kada svi želimo svojim najmilijima da darujemo lepe poklone, dođite na vašar, prošetajte se i videćete da ovde ima zaista divnih stvari, koje nekome možete da poklonite - rekla je Ilinka Vukoja, direktorka JKP "Subotičke pijace". 

Svečano otvoren Zimski vašar "Winterfest"

Svečano otvoren Zimski vašar "Winterfest"

Otvaranje manifestacije ulepšali su učenici Muzičke škole, koji su otpevali nekoliko božićnih pesama na različitim jezicima. Veljko Vojnić, zamenik predsednika Skupštine Grada Subotice, istakao je da je ponosan na to što Subotica ima božićno-novogodišnji vašar, koji je u duhu srednjoevropske tradicije.

- Nedavno sam došao iz Osijeka, gde sam video da na njihovom najvećem trgu u starom gradu održavaju isti ovakav vašar, a takođe znam da u slovačkom gradu Nitri imaju vašar koji je sličan našem i da ima gotovo isti sadržaj. Svi srednjoevropski gradovi imaju ovake božićno-novogodišnje vašare i veoma sam ponosan na to što Subotica održava srednjoevropsku tradiciju, stoga mi je zadovoljstvo i čast da ovaj sedmi vašar otvorim - naglasio je Vojnić.

Uz početak Zimskog vašara, juče je zvanično počela da radi i novogodišnja rasveta u našem gradu.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje Zimskog vašara "Winterfest" Otvaranje Zimskog vašara "Winterfest" Otvaranje Zimskog vašara "Winterfest" Otvaranje Zimskog vašara "Winterfest" Otvaranje Zimskog vašara "Winterfest" Otvaranje Zimskog vašara "Winterfest" Otvaranje Zimskog vašara "Winterfest" Otvaranje Zimskog vašara "Winterfest"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 8407
Povezane teme

veljko vojnić

jkp subotičke pijace

winterfest subotica

novogodišnji vašar

zimski vašar

ilinka vukoja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.