• Pregleda: 939

Svečano otvoren 26. Međunarodni festival pozorišta za decu

Dodelom priznanja „Mali princ“ za životno delo u oblasti stvaralaštva za decu u sali Dečjeg pozorišta, počeo je 26. Međunarodni festival pozorišta za decu.
Svečano otvoren 26. Međunarodni festival pozorišta za decu

Laureatu „Malog princa“, književniku Ranku Risojeviću, priznanje je uručeno na otvaranju festvala. Zahvalivši se na nagradi, Risojević je publici odrecitovao svoju pesmu pod nazivom „Pjesnik".

- Priredili ste mi jedan od najlepših dana u mom životu. Ovo je najznačajnije priznanje koje sam dobio i hvala festivalu i njegovoj publici - poručio je Risojević.

Glumici Branki Veselinović nagrada je uručena nekoliko dana posle 101. rođendana, a subotičkoj publici obratila se putem video snimka.

- Pozdravljam ljude iz celog sveta i vrlo sam srećna što, kao nekadašnja međunarodna ambasadorka Unicefa, dobijam ovo priznanje. Mnogi ovako duboku starost ne mogu da dožive i ja sam jedna sam od retkih koji u ovom dobu života sa zadovoljstvom, čašću, poštovanjem i uzbuđenjem primaju ovu nagradu. Zahvaljujući umetničkom i humanitarnom radu doživela sam da mi ovom dodelom čestitate 101. rođendan - poručila je naša najstarija glumica.

U ime Grada Subotice, osnivača Festivala, publiku je pozdravila Miroslava Babić, članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture, ističući značaj ove manifestacije.

Veličanstveni kvalitet predstava, ispričane priče kroz kreativnu igru, pokret lutke, glas, muziku, scenografiju, kostim, obogaćuju bezgraničnu dečiju maštu. Ovaj festival otvara novu dimenziju za sva mala bića, da sa sobom ponesu najlepše slike ispričanih bajki - istakla je Babić i dodala da je lokalna samouprava prepoznala značaj festivala za lutkarstvo i pozorišnu umetnost za decu i da pruža svu potrebnu podršku za njegovo održavanje. - Na svom putovanju, za 25 godina Međunarodni festival pozorišta za decu ostavio je trag u našim detinjstvima, otkrio nam smisao i vrednost iskrenog prijateljstva, istine, ljubavi, poštovanja, rada.   

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.